Bijgewerkt: 17 april 2021

Ziekenhuis Amstelland presteert goed in de landelijke ranglijsten

Nieuws -> Gezondheid

Bron: Ziekenhuis Amstelland
26-10-2011

Het heeft in toenemende mate aandacht: prestaties vergelijken van ziekenhuizen in Nederland op allerlei gebieden. Per jaar zijn er meerdere landelijke initiatieven, zowel over de ziekenhuiszorg in het algemeen als over specifieke aandachtsgebieden. Ziekenhuis Amstelland presteert goed in de laatst verschenen publicaties over slaapapneu en gemiddelde ligduur.

Ziekenhuis Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2008)

Ziekenhuis Amstelland


Beste slaapklinieken in Nederland

Eind september is door de zeer actieve Apneu Patiënten vereniging de uitslag van het landelijke prestatie- en waarderingsonderzoek bekend gemaakt. Van de 70 klinieken kregen 41 een ster. Er waren in totaal drie ziekenhuizen met het hoogste aantal, namelijk 5 sterren, waaronder Ziekenhuis Amstelland. Het onderzoek is te downloaden via www.apneuvereniging.nl

Gemiddelde ligduur van patiënten in Ziekenhuis Amstelland sterk verbeterd. Uit de studie ‘Ligduurmonitor Nederlandse ziekenhuizen 2010’ van Coppa Consultancy blijkt, dat de gemiddelde ligduur in de Nederlandse ziekenhuizen sterk afneemt.

De ligduur geeft een goed beeld van de doorgevoerde patiëntenlogistiek in een ziekenhuis. De gewogen gemiddelde ligduur (gemiddelde van ligduur en dagbehandeling) in alle Nederlandse ziekenhuizen was in 2010 3,17 dagen.

Dit betekent een daling van 4,5 procent ten opzichte van 2009. Ziekenhuis Amstelland staat met een gewogen ligduur van 2,71 dagen in de top tien (plek 5). Als het gaat om de gerealiseerde verbetering 2009/2010 staat Ziekenhuis Amstelland zelfs op de eerste plaats.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.