Bijgewerkt: 17 april 2021

Ziekenhuis Amstelland op 7de plaats in Ziekenhuis Top 100

Nieuws -> Gezondheid

Bron: Ziekenhuis Amstelland
01-10-2012

Zaterdag 29 september 2012 werd bekend, dat Ziekenhuis Amstelland dit jaar op de 7de positie is geëindigd in de Ziekenhuis Top 100 van het Algemeen Dagblad (AD). Het ziekenhuis is zeer trots op deze positionering.

"We zijn hier heel erg trots op: een compliment aan de medewerkers en de organisatie. Een extra compliment zelfs, want vorige week werd ook al bekend dat het ziekenhuis het meest klantvriendelijke ziekenhuis in Noord-Holland is!”, aldus Hans Broertjes, lid Raad van Bestuur van Ziekenhuis Amstelland. Vorig jaar stond het ziekenhuis op de 27e plaats.

Ziekenhuis Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2008)

Ziekenhuis Amstelland


Minister Edith Schippers is vol lof over de lijst. Het openbaar maken van medische prestaties vormt een belangrijke stimulans om de kwaliteit te verbeteren, zegt de minister in een reactie op de nieuwe top 100. "Je ziet, dat patiënten ziekenhuizen mijden, waar ze geen vertrouwen in hebben." Het is al voor de negende keer, dat het AD een Ziekenhuis Top 100 publiceert. De lijst bepaalt ieder jaar aan de hand van objectieve medische data de kwaliteit van alle ziekenhuizen in het land.

Het vorige week gepubliceerde onderzoek 'Meest patient vriendelijke ziekenhuis' van de Nederlandse Patiënten en Consumenten Federatie (NPCF) heeft de beoordelingen van bezoekers van de website Zorgkaart Nederland op een rij gezet en gekeken welke ziekenhuizen de hoogste beoordeling kregen. Hieruit bleek, dat Ziekenhuis Amstelland landelijk de 14e plaats van meest klantvriendelijke ziekenhuizen inneemt en in Noord-Holland zelfs de eerste plaats.

Ieder jaar wijzigt de opzet van het onderzoek. Voor deze ranglijst is gebruik gemaakt van 33 kwaliteitscriteria. Hiervan zijn 29 criteria afkomstig van de Inspectie voor de Gezondheidszorg, of van medische werkgroepen van het project Zichtbare Zorg, waarin de Orde van Medisch Specialisten, zorgverzekeraars, patiëntenorganisaties en verenigingen van medisch specialistisch samenwerken. Deze 29 criteria hebben betrekking op medische handelingen van het ziekenhuis, bijvoorbeeld het aantal heroperaties, de aanpak van ondervoeding en het aantal risicovolle operaties.

De complete AD top 100 is zaterdag 29 september verschenen in de krant. Vanaf vandaag (maandag 1 oktober) is de lijst ook online te bekijken op www.ad.nl. De Top 50 'Meest patient vriendelijke ziekenhuis' verscheen afgelopen week op de website van de Nationale Zorg Jaarprijs, www.nzjp.nl. De lijst werd bekend gemaakt door de Nederlandse Patiënten en Consumenten Federatie (NPCF) en Zorgkaart Nederland (www.npcf.nl en www.zorgkaartnederland.nl).
Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.