Bijgewerkt: 16 april 2021

Ziekenhuis Amstelland kreeg twee keer prijs beste coassistenschap

Nieuws -> Gezondheid

Bron: ZHA
14-06-2012

In de categorie 'Beste specialist' mocht Maag-, Darm-, Leverarts mw. dr. D. L. Cahen op 6 juni 2012 de 2e prijs in ontvangst nemen bij de uitreiking van de Jan Heijlmanprijs in het VUmc. Voor het beste coschap (coassistenschap) ging de 2e prijs naar de vakgroep Interne geneeskunde van Ziekenhuis Amstelland.

De coassistenten van het VUmc kiezen met de Jan Heijlmanprijs voor de beste specialist en het beste coschap. De prijs gaat naar artsen en afdelingen die zich inzetten voor het onderwijs in de masterfase. De prijs werd uitgereikt door de Co-Raad VUmc.

Mooie commentaren dr. Cahen

MDL-arts mevr. dr. Djuna L. Cahen werd door haar co-assistenten beoordeeld als ‘een enthousiaste en inspirerende vrouwelijke arts.’ Ze geldt als een goed voorbeeld van een prettige docent voor zowel het vak inhoudelijk als de communicatieve kant. Met een commentaar als ‘Zij heeft het coschap voor mij gemaakt!’ heeft dr. Cahen deze prijs zeer verdiend.

Cahen Amstelveen
(Foto ZHA - 2012)

MDL-arts mevr. dr. Djuna L. Cahen


De 1e prijs werd in ontvangst genomen door drs. M.K. Bomers, van de vakgroep interne geneeskunde van het VUmc. De 3e prijs was voor dr. M.A. van Houten van de vakgroep kindergeneeskunde van het Spaarne ziekenhuis.

Beste coschap Interne Geneeskunde

Ook voor het beste coschap werd een verkiezing gehouden. Ook hier viel Ziekenhuis Amstelland in de prijzen. De vakgroep interne geneeskunde werd tweede, naast gynaecologie van het Spaarne ziekenhuis (1e prijs) en interne geneeskunde van het Waterland ziekenhuis (3e prijs). De internisten werden geroemd vanwege de goede opbouw van het coschap, de goede begeleiding, feedback en de goede sfeer, leefomgeving en het teamgevoel binnen de vakgroep.

Jan Heijlman

De Jan Heijlmanprijs is een onderwijsprijs die sinds 1995 wordt uitgereikt. De prijs is vernoemd naar oud onderwijscoördinator dhr. Jan Heijlman, die als eerste deze prijs gewonnen heeft.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.