Bijgewerkt: 17 mei 2021

Ziekenhuis Amstelland Eyescan oogzorgkliniek geopend

Nieuws -> Gezondheid

Bron: Ziekenhuis Amstelland
02-03-2015

Met ingang van 1 maart 2015 werken Ziekenhuis Amstelland, de oogartsen van het ziekenhuis en Eyescan samen in een nieuwe kliniek; Ziekenhuis Amstelland Eyescan oogzorgkliniek. Op dit moment nog vanuit de polikliniek oogheelkunde in het ziekenhuis. Maar op 1 juli 2015 zal een geheel nieuwe kliniek voor oogzorg aan de overzijde van het ziekenhuis in het Amstelring gebouw op de tweede etage worden geopend.

Foto Amstelveen
(Foto ZHA - 2015)

De oogartsen, Ton Eijpe en Eric van de Geijn van Ziekenhuis Amstelland


De oogartsen, Ton Eijpe en Eric van de Geijn van Ziekenhuis Amstelland kijken uit naar de samenwerking. Eyescan is een landelijk netwerk van oogcentra. In de nieuw te openen kliniek kunnen patiënten terecht voor alle denkbare oogzorg, zoals staaroperaties, nagenoeg alle oogaandoeningen en bijvoorbeeld multifocale implantlenzen. Op de nieuwe locatie komt een hypermodern operatiecomplex en een behandelkamer. Voor operaties onder narcose en de sterilisatie van instrumentarium wordt gebruik gemaakt van de faciliteiten van het ziekenhuis.

Wat blijft hetzelfde?

Patiënten worden nog steeds geholpen door oogartsen Ton Eijpe en Eric van de Geijn en hun team. Zij blijven de oogartsen van het ziekenhuis. Ook de kinderspreekuren van de orthoptistes zullen onveranderd blijven. Daarnaast blijven de oogartsen spoedzorg verzorgen voor Ziekenhuis Amstelland en blijven ze nauw samenwerken met andere specialisten en afdelingen van het ziekenhuis.

Foto Amstelveen
(Foto ZHA - 2015)

Impressie van de balie en de wachtruimte van het Ziekenhuis Amstelland Eyescan oogzorgkliniek


Supervisie van de oogartsen

Achter de schermen van hun drukke praktijk wordt hard gewerkt om alles vanaf 1 juli goed te laten lopen. In de nieuwe setting krijgen de oogartsen een superviserende rol over de optometristen die routine-controles gaan overnemen. ‘Zo houden wij meer tijd over voor patiënten met complexe oogproblemen. Mensen die geopereerd moeten worden kunnen wij daardoor vlotter helpen,’ legt Ton Eijpe uit. ‘Onze patiënten worden op de nieuwe locatie in een prachtige, moderne huiselijke sfeer ontvangen en geholpen,’ vertelt Eric van de Geijn enthousiast. Nieuw telefoonnummer met ingang vanaf heden: 088 - 11 11 970. Nieuw adres vanaf 1 juli 2015: Laan van de Helende Meesters 431, 1186 DK Amstelveen (in het gebouw van Amstelring op de 2de etage).Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.