Bijgewerkt: 8 augustus 2022

Ziekenhuis scoort hoog rapportcijfer

Nieuws -> Gezondheid

Bron: Amstelveens Nieuwsblad
29-12-2005

Ziekenhuis Amstelland heeft in een onderzoek van het Regionaal Patiënten Consumenten Platform (RPCP) een 7,6 gescoord op het gebied van zorg.

Het RPCPAmstelland en de Meerlanden vroeg de leden van haar cliëntenpanel naar hun mening over de ziekenhuiszorg. 59 leden vulden een vragenlijst in over het ziekenhuis dat zij het meest hebben bezocht de afgelopen anderhalf jaar. Daarbij kwamen de onderwerpen bereikbaarheid, service, privacy, wachttijden, keuzemogelijkheden, informatievoorziening en nieuwe ontwikkelingen aan bod.

Het onderzoek is niet representatief voor de inwoners van de regio, maar geeft duidelijke signalen over de ziekenhuiszorg. De ziekenhuizen in de regio scoren een 7,4 voor tevredenheid in het algemeen, een 7,5 voor tevredenheid met het verplegend personeel en een 7,6 voor tevredenheid met de specialisten.

De gespecialiseerde (academische) ziekenhuizen zoals het VU, LUMC en het AMC scoren het best (7,7), op de voet gevolgd door het Ziekenhuis Amstelland (7,6). Het Spaarne Ziekenhuis scoorde iets minder, namelijk een 7,1.

Het belangrijkst voor een goed ziekenhuis vindt men de deskundigheid, aandacht en begrip, bereikbaarheid en voorlichting. Opvallend was dat de helft van de mensen niet op de afgesproken tijd aan de beurt kwamen.

Drie van de tien mensen moesten meer dan een half uur langer wachten dan was afgesproken. Enkele malen per jaar worden de leden van het panel schriftelijk geraadpleegd over een onderwerp dat verband houdt met de zorg.

Wilt u meedoen?

Spreekt het u aan om lid te worden van het Cliëntenpanel van het RPCP-AM en uw stem te laten horen? Wilt u een paar keer per jaar deelnemen aan een raadpleging en woont u in de regio Amstelland en de Meerlanden?

Dan kunt u zich aanmelden via e-mail rpcp-am@rpcp-am.nl
of telefonisch via: 023 – 5622032.

U kunt hier de folder (pdf) over het cliëntenpanel Amstelland en de Meerlanden downloaden.

Website: RPCP-AM
Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.