Bijgewerkt: 17 april 2021

Zieke kinderen genieten tijdens het Kinderbeestfeest

Nieuws -> Gezondheid

Bron: Ziekenhuis Amstelland
06-06-2012

Knettergek Kinderbeestfeest patiëntjes Ziekenhuis Amstelland

15 gezinnen met een (chronisch) ziek kind hebben vrijdag 4 juni 2012 meegedaan aan het Kinderbeestfeest in Artis. De kinderen werden opgehaald bij Ziekenhuis Amstelland en met loeiende sirenes naar het dierenpark in Amsterdam gebracht.

Kinderbeestfeest Amstelveen
(Foto ZHA - 2012)

Een zieke jongetje met zijn vader in de brandweerauto van Uithoorn gaan naar de Artis


Een grote colonne van brandweerwagens, politiewagens, ambulances, motoragenten en een bus stopten vrijdagmiddag rond 17.00 uur voor de hoofdingang van Ziekenhuis Amstelland. Alle kinderen mochten met familie een plekje zoeken in één van de voertuigen. De hele stoet reed, met loeiende sirenes, door alle rode stoplichten richting Artis. Een geweldige belevenis voor de kinderen, maar ook voor de ouders!

In Artis

In Artis was er van alles te zien en te doen. De kinderen mochten zelfs een kijkje nemen in de operatiekamer voor de dieren. Verder werd er veel over de dieren uitgelegd door de Artis medewerkers. Ook de politie en de brandweer waren aanwezig in het park. Een kijkje nemen in een dierenambulance, op de foto in een politiepak. Niets was te gek tijdens het knettergekke Kinderbeestfeest!

Genoten

Meer dan 5000 gasten kwamen die avond naar Artis met meer dan 225 diverse (hulpverleners)voertuigen vanuit zorginstellingen in Noord-Holland en Flevoland. De kinderen die vertrokken vanuit Ziekenhuis Amstelland waren uitgenodigd door de pedagogisch medewerkers van de Kinderafdeling van het ziekenhuis. Lida van Rooijen en Tessa Boelens vonden het een bijzondere, geslaagde avond: ‘Alle kinderen en ouders waren zichtbaar aan het genieten!’.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.