Bijgewerkt: 18 juni 2024

Zeven jongens opgepakt inzake vernielingen

Nieuws -> Politie

Bron: Amstelveens Nieuwsblad
24-03-2005

De wijkteam recherche van bureau Amstelveen-Zuid heeft de afgelopen week zeven jongens, allen afkomstig uit Amstelveen en in de leeftijd variƫrend van 14 tot en met 18 jaar, aangehouden. Ze worden ervan verdacht vernielingen te hebben gepleegd rondom Orion in de wijk Middenhoven.

De vernielingen bestonden uit het gooien van een kinderfietsje door een raam van een school, het kapot maken van een grote asbak tot het inslaan van een aantal ruiten in wijkcentrum De Meent.

Vanaf het begin van dit jaar hebben er vernielingen plaatshad rondom Orion. De politie heeft vervolgens de zaken in onderzoek genomen en naar aanleiding daarvan de afgelopen week de zeven Amstelveners opgepakt.

Aanleiding was een vechtpartij bij snackbar Zulle gevestigd in winkelcentrum Middenhoven. Uit dit onderzoek kwam de groep naar voren die deze week voor de vernielingen zijn aangehouden. Gebleken is dat de groep in wisselde samenstelling optrad.

De reden van de gepleegde feiten zou in het feit liggen dat het jongerencentrum 'Het Galjoen' niet altijd open is voor de Amstelveense jeugd. Uit verklaringen is gebleken dat ze dan uit verveling deze zaken pleegden.

Naar aanleiding van deze verklaringen, zal er een gesprek komen tussen de Stichting Cardanus en de buurtregisseurs (van Waardhuizen en Middenhoven om te komen tot een oplossing van dit probleem.

Alle verdachten zullen omdat het hier om minderjarigen gaat, worden behandeld in het justitieel casusoverleg.

Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.