Bijgewerkt: 25 juli 2024

Zeven inbrekers aangehouden in Amstelveen, Amsterdam en Uithoorn

Nieuws -> Politie

Bron: Politie NL
22-05-2015

Amstelveen - Amsterdam - Uithoorn - Het team, dat zich in het district Zuid bezig houdt met het oplossen van de zogenaamde High Impact Crimes heeft deze week diverse aanhoudingen verricht. In totaal zijn zeven verdachten aangehouden voor diefstallen uit woningen in Amstelveen, Amsterdam en Uithoorn. In een aantal gevallen kreeg het team hulp van oplettende buurtbewoners.

De politie wijst op het belang van het melden van verdachte situaties. Ziet u iets verdachts rond woningen? Vertrouwt u het niet? Bel direct 112. Hoe meer meldingen, hoe groter de kans dat een inbreker op heterdaad kan worden betrapt. Met een heterdaad aanhouding kan de politie een zaak soepeler afhandelen.Afkortzaag op Marktplaats

In april was uit een leegstaande woning aan de Tulpenburg in Amstelveen gereedschap gestolen. De benadeelde zag, dat een afkortzaag, die toen ook was gestolen, op Marktplaats te koop staan. Op maandag 18 mei 2015 hield het team twee verdachten uit Haarlem en IJmuiden hiervoor aan. De mannen, 25 en 27 jaar oud, bekenden de diefstal.

Lawaai in portiek

Diezelfde maandag hield het team rond 15.45 uur een 43-jarige, bekende, inbreker aan. De man is aangehouden, omdat een oplettende bewoonster zijn positie doorgaf aan de politie, nadat hij lawaai had veroorzaakt in een trapportiek. De politie kon hem verderop in de wijk in de Waalstraat in Amsterdam aanhouden. De politie zocht de man, die geen vaste verblijfplaats heeft, voor een inbraak in Rustenburgerstraat in maart dit jaar. Het inbrekersgereedschap, dat hij bij zich had is in beslag genomen. De man is gisteren voorgeleid aan de Rechter Commissaris en in bewaring gesteld.

Oplettende buurvrouw

Op dinsdag 19 mei 2015 zijn twee verdachten uit Utrecht en IJsselstein aangehouden na een inbraak in een woning. De woning in de Katerstraat in Amstelveen was opengebroken aan de achterzijde en volledig doorzocht. Een oplettende buurvrouw waarschuwde de politie. De buit bestond uit sieraden die zijn teruggevonden in de tuin en de kleding van een van de verdachten. De mannen, beiden 21 jaar oud, hebben diverse misdrijven in het hele land gepleegd.

Gerommel bij de buren

Op donderdag 20 mei 2015 zijn twee mannen in de leeftijd van 17 en 20 jaar aangehouden na een inbraak in een woning aan de Huygenslaan in Uithoorn. Buren hoorden gerommel en de politie trof de mannen op de eerste verdieping van de woning aan. De 17-jarige verdachte zit nog in zijn proeftijd.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.