Bijgewerkt: 15 augustus 2022

Zet het licht op groen voor pleegkinderen in Amstelveen

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
03-11-2021

De St. Annakerk in Amstelveen is groen verlicht tijdens deze Week van de Pleegzorg (3 - 10 november). Net als andere opvallende gebouwen in Nederland, zoals de watertoren in Aalsmeer. Als onderdeel van de landelijke campagne ‘Zet het licht op groen voor pleegkinderen’ van Pleegzorg Nederland. Zij vragen zo aandacht voor pleegkinderen en zoeken mensen die voor een kind van een ander willen zorgen.

Frank Berkhout (D66) wethouder Jeugd, onderstreept het belang van de campagne. 'Ieder kind hoort op te groeien met liefde en structuur. Helaas is dat niet voor alle kinderen vanzelfsprekend. In Nederland wachten ruim 800 kinderen op een warm thuis. Pleegouders zijn dus hard nodig en daarom steunt onze gemeente deze actie.'

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2021)

Frank Berkhout (D66) wethouder van Onderwijs en Jeugd


Verschillende vormen van pleegouderschap. Samen met onze lokale pleegzorgorganisaties Kenter, Levvel, Parlan en WSG voert Pleegzorg Nederland de ‘Zet het licht op groen voor pleegkinderen’ campagne. Ze willen dat ieder kind zo thuis mogelijk kan opgroeien. Er zijn ook meerdere manieren waarop men het pleegouderschap kan invullen. Dat hoeft namelijk niet altijd voor langere tijd te zijn. Gezinnen die kinderen voor een korte periode of in deeltijd opvangen zijn ook nodig.Meer weten? Overweeg je om pleegouder te worden voor korte, langere of deeltijd? Kijk dan op https://www.pleegzorg.nl/pleegouder-worden en vraag een informatiepakket aan.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.