Bijgewerkt: 19 mei 2024

Zes skimmers aangehouden in Amsterdam

Nieuws -> Politie

Bron: Politie Amsterdam-Amstelland
27-04-2011

Dinsdagochtend 26 april 2011 rond half acht hebben rechercheurs van het Bureau Districtsrecherche Zuid zes verdachten aangehouden in verband met skimactiviteiten in Amsterdam.

De verdachten, 5 mannen in de leeftijd van 26 tot 42 jaar en een vrouw van 24 jaar oud, zijn in verzekering gesteld. Bij het onderzoek in de woning waar de aanhoudingen plaatsvonden werd skimapparatuur aangetroffen.

Het betreft hier voorzetstukken en apparatuur voor het vervaardigen en manipuleren van bankpassen. In de woning werden ruim 150 bankpassen/creditcards aangetroffen die hoogstwaarschijnlijk voorzien zijn van gegevens van geskimde passen. In de woning werd ook een grote hoeveelheid nieuwe dure merkkleding aangetroffen.

De verdachten worden verhoord en nader onderzoek zal moeten uitwijzen, waar de mogelijke skimactiviteiten door deze groep hebben plaatsgevonden en hoe groot het fraudebedrag is. De groep wordt naast het skimmen ook verdacht van witwaspraktijken.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.