Bijgewerkt: 20 mei 2024

Zeker 8 mensen zijn dit jaar opgelicht via Marktplaats

Nieuws -> Politie

Bron: Politie NL
24-10-2014

Al zeker 8 mensen zijn dit jaar opgelicht tijdens een afspraak naar aanleiding van een advertentie op Marktplaats. De politie roept mensen op dit ook slachtoffer zijn geworden van deze oplichters zich te melden. De slachtoffers waren allemaal op zoek naar een laptop, een Macbook Pro retina. De oplichter bood die aan voor zo’n 1300 à 1400 euro. Nadat de adverteerder en de koper tot overeenstemming waren gekomen, spraken ze af, meestal in Amsterdam Zuidoost, eenmaal in Diemen Zuid.

Bij het afgesproken adres werden de slachtoffers opgewacht door drie mannen. Die eisten meteen het meegebrachte geld. Wanneer het volgens hen niet snel genoeg ging, gingen ze over tot grof geweld. Ze smeten de slachtoffers op de grond, om ze vervolgens te sloegen en te schoppen. Ze gingen zo hardhandig te werk, dat een groot aantal daarbij letsel opliep, pijnlijke gewrichten, wonden in het gezicht, blauwe plekken op hun lijf. Bij één slachtoffer is zelfs een stuk tand afgebroken.

Signalement van de 3 verdachten: 18-25 jaar, licht getinte tot donkere huidskleur, allen kort geschoren kroeshaar, allen droegen donkere kleding, een jas met daaronder een vest met een capuchon. Twee van de verdachten zijn wat langer, 1.80-1.90m en de derde is iets kleiner.

Ook slachtoffer? Mensen die ook slachtoffer zijn geworden van een soortgelijke beroving, maar die dit nog niet hebben gemeld bij de politie, vragen we dit alsnog te doen. Ook mensen op die getuige zijn geweest van een dergelijke beroving vragen we zich te melden bij de politie. U kunt contact opnemen via 0900-8844.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.