Bijgewerkt: 5 maart 2024

Zeefdrukken en beeldhouwwerk op Wester-Amstel

Nieuws -> Wester-Amstel

Bron: Vrienden van Wester-Amstel
14-06-2012

Van 21 juni t/m 8 juli 2012 exposeren Odette Kleeblatt zeefdrukken en Diny Boot beeldhouwwerken op Wester-Amstel

Strak en geraffineerd lijnenspel is kenmerkend voor het werk van Odette Kleeblatt en Diny Boot. De zeefdrukken van Odette Kleeblatt hebben, afwisselend in kleur en zwart-wit, een geheel eigen, meestal vrolijk, karakter. Inspiratie wordt zowel dicht bij huis als tijdens het rondreizen door de verschillende werelddelen.

Kleeblatt Amstelveen
(Foto Kleeblatt - 2012)

Zeefdruk van Odette Kleeblatt


De ambachtelijke zeefdruktechniek biedt Kleeblatt bij uitstek de gelegenheid het artistieke en grafische te combineren. Zonder gebruik van geavanceerde apparatuur wordt het werk in zeer kleine oplage gedrukt, wat ieder exemplaar weer uniek maakt.

Diny Boot had al langer belangstelling voor het beeldhouwen en heeft zich zij uiteindelijk daarin bekwaamd. Boot laat zich over het algemeen verleiden door de steen, de vorm en de kleur. Haar voorkeur gaat uit naar albast, serpentijn en speksteen. Het huidige werk van Boot is voornamelijk in albast gemaakt.

Boot Amstelveen
(Foto Boot - 2012)

Een beeld van Diny Boot
Albast is een mooie transparante steen, als deze geen breuken heeft klinkt hij tijdens het bewerken van de steen heel helder, hij zingt als het ware. Naast deze steensoorten werkt zij ook met de ‘hardere’ steensoorten zoals marmer en Belgisch hardsteen. Haar inspiratie komt voort uit wat zij in het dagelijks leven tegenkomt met in het bijzonder het menselijk lichaam

Openingstijden van de expositie Donderdag t/m zondag 12.00 tot 16.30 uur Toegang gratis

  Buitenplaats Wester-Amstel Amsteldijk-Noord 55 1183 TE AmstelveenAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.