Bijgewerkt: 26 mei 2024

Zaterdag volleybalderby

Nieuws -> Sport

Bron: Amstelveens Nieuwsblad
05-01-2006

Het nieuwe jaar begint goed voor volleybalminnend Amstelveen. De eerste damescompetitiewedstrijd van 2006 heeft plaats in de Bankrashal en betreft het immer pikante duel tussen plaatsgenoten HCCnet/Martinus en AMVJ.

De enige echte volleyderby van Nederland gaat deze keer tussen de nummers twee en drie van de competitie. HCCnet/Martinus heeft een achterstand van vier punten op koploper Longa en de bezoekende club AMVJ volgt haar buurvrouw weer op twee punten.

De dames van Martinus zullen alles uit de kast gaan halen om zich te revancheren voor de smadelijke nederlaag die eerder dit seizoen in de Emergohal van AMVJ werd geleden. Destijds wonnen de dames van Petra Groenland afgetekend met 3-0. Eenzelfde uitslag lijkt komende zaterdag niet voor de hand te liggen.

Beide ploegen zijn op het ogenblik bijzonder aan elkaar gewaagd en daarom kan een spannende gelijk opgaande strijd worden verwacht. HCC/net Martinus heeft dit seizoen nog maar twee nederlagen geleden. Naast AMVJ wist ook koploper Longa een 3-0 stand neer te zetten.

Beter gaat het in eigen huis. De selectie van Avital Selinger heeft in de eigen Bankrashal nog geen enkele set ingeleverd dit seizoen. Op vreemde grond werden naast de twee nederlagen slechts twee sets ingeleverd.

AMVJ daarentegen heeft dit seizoen nog in elke uitwedstrijd minimaal een set binnengehaald. Op grond van deze statistieken is een daverende wedstrijd gegarandeerd. Overigens hebben de dames van AMVJ geen statistieken nodig om gemotiveerd te zijn.

De Bankrashal en de huidige positie van HCCnet/Martinus op de ranglijst zijn al voldoende. Indien AMVJ met minimaal twee sets verschil weet te winnen neemt de ploeg de tweede positie van haar plaatsgenoot over.

De wedstrijd begint 20.30 uur in de Bankrashal maar om 18.00 uur wordt al top volley bal gespeeld. Om deze tijd spelen de mannen van Brother/Martinus tegen VC Omniworld.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.