Bijgewerkt: 18 augustus 2022

Zangeres Kristin Hersh treedt op in ANNA in mei 2022

Nieuws -> P60

Bron: P60
09-12-2021

Op woensdag 18 mei 2022 komt Kristin Hersh , bekend als leider van Throwing Muses en haar hit 'Your Ghost' met Michael Stipe (R.E.M), naar Amstelveen. Poppodium P60 presenteert op deze avond de invloedrijke songwriter, auteur en multi-instrumentalist op locatie in de ANNA-kerk in Amstelveen. Support wordt verzorgd door Fred Abong.

Martha Kristin Hersh (geboren 7 augustus 1966) is een Amerikaanse singer-songwriter, muzikant en auteur, bekend van haar solowerk en met haar rockbands Throwing Muses en 50FootWave. Ze heeft 11 soloalbums uitgebracht. Haar gitaarwerk en compositiestijl varieert van grillig dissonant tot traditionele folk. Hersh's teksten hebben een stream-of-bewustzijn stijl, die haar persoonlijke ervaringen weerspiegelt.

Throwing Muses werd opgericht in 1981 toen Hersh en Donelly eerstejaars waren op de middelbare school. Vrienden van school, waaronder Elaine Adamedes, Becca Blumen, Leslie Langston en David Narcizo, maakten deel uit van de groep, waarbij Narcizo een langdurig lid werd. Hersh schreef en zong aanvankelijk de meeste nummers van Throwing Muses, vaak in wisselende tempo's. Donelly droeg ook bij aan nummers en lead vocals.Rat Girl. Kristin begon haar schrijf carrière met het veelgeprezen Rat Girl, uitgegeven door Penguin. Rolling Stone noemde Rat Girl een van de tien beste rock memoires ooit geschreven. Kristin heeft de show over de hele wereld gebracht, in theaters, musea en festivals. Rat Girl werd ook aangepast als een bekroond toneelstuk.

Haar laatste boek, Don’t Suck, Don’t Die, een persoonlijk verslag van haar vriendschap met Vic Chesnutt, was finalist voor het American Booksellers Association-boek van het jaar en genomineerd voor het Pat Conroy Southern-boek van het jaar. NPR zei over Don’t Suck, Don’t Die: 'Niet alleen een van de beste boeken van het jaar, maar ook een van de mooiste rock memoires ooit geschreven. '

Kristin Hersh. Woensdag 18 mei 2022. ANNA , Amsterdamseweg 22, Amstelveen. Kaarten voor de show kosten € 22,50 (inclusief servicekosten) en zijn beschikbaar via: www.p60.nl/18-05-2022/kristin-hershAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.