Bijgewerkt: 8 augustus 2022

Zandsculptuur van Ludo Roders voor de bouwmarkt Gamma in Amstelveen

Nieuws -> Cultuur

Bron: Gamma/Ludo Roders/Amstelveenweb
19-04-2022

Mevrouw Ludo Roders maakte deze zandsculptuur 'De Klusser' tijdens de opening van het nieuwe Gamma filiaal in Amstelveen op 22 maart 2022 in de Zetterij. In de wandelgangen werd het kunstwerk 'De Klusser' genoemd en als grapje Vasco da Gamma, na de Portugese ontdekkingsreiziger Vasco da Gama.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2022)

Zandsculptuur 'De Klusser' van kunstenares Ludo Roders voor het nieuwe Gamma filiaal in Amstelveen op 19 april 2022 in de Zetterij


Ludo Roders studeerde af aan de Rotterdamse Willem de Kooning kunstacademie. Niet lang na haar studie schilder-, teken- en druktechnieken kwam ze in aanraking met de wereld van sculpturen van zand, ijs en sneeuw. Sindsdien is zij haar vaardigheden blijven ontwikkelen en haar blik blijven verruimen door deel te nemen aan festivals en wedstrijden over de hele wereld.

Haar sculpturen zijn een zoete symbiose van droom en werkelijkheid. Ze ademen een magische en poëtische sfeer uit, iets wat ook vaak terug te vinden is in haar schilderijen die ze in haar atelier maakt. Zij was de winnaar van IJsmeesters 'Een koud kunstje'- een TV show op SBS6 in 2021.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.