Bijgewerkt: 27 mei 2024

Zakkenrollers bij dance-optreden in Amsterdamse Bos

Nieuws -> Politie

Bron: Politie NL
04-06-2013

In het Amsterdamse Bos in Amstelveen zijn vrijdag 31 mei 2013 meerdere mensen slachtoffer geworden van zakkenrollers. Vijf personen deden aangifte. De politie zoekt getuigen.

Op de Kleine Speelweide in het Amsterdamse Bos trad vrijdagavond 31 mei een dance-duo op. Tussen de bezoekers van het evenement bleken zakkenrollers actief te zijn. Tot op heden hebben vijf bezoekers aangifte gedaan, omdat zij persoonlijke eigendommen misten, het ging met name om mobiele telefoons. Verwacht wordt, dat begin deze week nog meerdere aangiften binnenkomen.

Getuigen gezocht

De politie heeft vijf mannen aangehouden, maar is voor het onderzoek ook nog op zoek naar getuigen. Mensen die op vrijdagavond 31 mei zakkenrollers aan het werk hebben gezien op de Kleine Speelweide in het Amsterdamse Bos, worden verzocht contact op te nemen met de politie via 0900-8844.

Preventie

Tussen bezoekers van concerten en evenementen kunnen ook mensen rondlopen die het gemunt hebben op mobiele telefoons. De mobiele telefoon is een eenvoudig te verkrijgen buit. In de drukte merken bezoekers vaak niet eens, dat hun telefoon wordt gestolen. Daarom is het zo belangrijk om telefoons goed op te bergen, zodat die niet zomaar uit je broek, of tas kunnen worden gepakt.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.