Bijgewerkt: 1 maart 2024

Young Urbanus festival voor jonge bands in Amstelveen

Nieuws -> Ontspanning

Bron: Astrid van Ballegoy
14-02-2019

Zaterdagavond 16 maart 2019 is het Young Urbanus festival voor jonge bands in Amstelveen in Noorddamcentrum Bovenkerk. De Bovenkerkse bandjesavond Rock Urbanus is inmiddels een begrip in Amstelveen en omstreken. In deze regio zijn zoveel ‘amateurbands’ actief dat de organisatie er elk jaar weer in slaagt een afwisselend, avondvullend programma samen te stellen.

Dat de liefde voor muziek van generatie op generatie overgaat, blijkt uit de vele jonge bands (leeftijd bandleden tussen de 12 en 22) die staan te popelen om het Rock Urbanus-podium te betreden. Vandaar dat de Bovenkerkse crew dit jaar in samenwerking met Muziekschool Amstelveen, Muziekcentrum Logblock, Rob van den Oever Drums & Studio en het Noorddamcentrum voor de eerste keer Young Urbanus organiseert.

Foto Amstelveen
(Bron Young Urbanus - 2019)

Popgroep Positive PancakesYoung Urbanus is een uniek evenement in Amstelveen. Het festival op zaterdagavond 16 maart 2019 in het Noorddamcentrum is voor jong muziektalent een perfecte gelegenheid om de zolderkamer een keer te verruilen voor een echt podium. Zo kunnen ze familie, vrienden en klas- en buurtgenoten laten horen wat ze in huis hebben. Het animo onder de jeugd is groot. Maar liefst acht bands hebben zich voor deze eerste editie aangemeld. De muziekgenres zijn divers.

Line up van Young Urbanus 2019: Funk It Up! - Disco/Soul, The Redbirds - Alternative Rock, Outta Nowhere – Pop, Positive Pancakes – Pop, First Day - Pop/Rap/Hardrock/House, Big Time - Jazz/Funk, Pretty Tied Up – Pop, The Unemployed - Blues Rock. Young Urbanus start zaterdag 16 maart om 18.30 uur. De zaal van het Noorddamcentrum in Bovenkerk gaat om 18.00 uur open. Toegang is gratis. Informatie over Young Urbanus is te vinden op www.youngurbanus.nl. Het evenement is ook te volgen via Twitter: @YoungUrbanus en Instagram: YoungUrbanus2019Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.