Bijgewerkt: 18 mei 2024

Yonex Dutch Open 2011 in Almere

Nieuws -> Sport

Bron: Yonex Dutch Open 2011
06-10-2011

Vanaf dinsdag 11 oktober 2011 is top badminton in Nederland in de ban van maar één ding: de Yonex Dutch Open. In het Topsportcentrum Almere gaan ruim 200 spelers met elkaar de strijd aan. Dit keer niet alleen voor de titel, maar ook voor plaatsing voor de Olympische Spelen van Londen. Want slechts voor een klein groepje is het weggelegd om volgend jaar in Londen om het toneel te mogen verschijnen.

Nederland was niet vertegenwoordigd op de Spelen van Beijing in 2008; daar lijkt verandering in te komen voor 2012. Yao Jie heeft grote kans om Londen te halen en heeft de Olympische punten, die zij in Almere kan verkrijgen, hard nodig. Ze staat als 2e geplaatst achter de Thaise Pornsip Buranaprasertsuk.

Dat het in Almere een echte strijd gaat worden blijkt wel uit de geringe verschillen in de positie die de deelnemers hebben op de wereldranglijst. Dit geldt voor alle spelonderdelen. Ook in de dubbels zijn er mogelijkheden om de Spelen te halen. In het mannen- en vrouwendubbel is het vizier gericht op twee combinaties.

badminton Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2011)

Badminton attributen


Ruud Bosch/Koen Ridder zijn als derde geplaatst. Ze zijn erop gebrand om de duo's Kindervater/Schöttler (Duitsland, topseed), Cwalina/Logosz (Polen, 2) en Sozonov/Ivanov (Rusland, 4) achter zich te laten. Dat ze het kunnen hebben ze bewezen toen ze eerder dit jaar All England-kampioen Boe/Mogensen versloegen.

Lotte Jonathans/Paulien van Dooremalen kunnen in eigen land laten zien hoe ver ze zijn met hun Olympische ambitie. Duanganong Aroonkesorna/Kunchala Voravichitchaikul uit Thailand worden als winnaars getipt, maar Lotte en Paulien kennende zullen ze hun huid zeer duur verkopen.

Jaarlijks wordt de Yonex Dutch Open aangegrepen om bezoekers een heerlijke dag uit voor te schotelen. Het woord ‘heerlijk’ in de breedste zin van het woord met o.a. deelnemers van het televisie programma Holland Got’s Talent, heerlijke gerechten uit de Indonesische keuken, (sport)badminton gerelateerde verkoopstands en nog veel meer. Voor meer informatie kijk op www.yonexdutchopen.nl


Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.