Bijgewerkt: 22 mei 2022

World Digital Library is online

Nieuws -> Cultuur

Bron: WDL
22-04-2009

De Digitale Wereld Bibliotheek is gelanceerd. The World Digital Library (WDL) staat op het internet, het is gratis, in meertalig formaat, met belangrijke materialen uit landen en culturen over de hele wereld en is het is nu al de schatkamer van de algemene cultuur geworden.

WDL  Amstelveen
(WDL - 2009)

De homepage van de World Digital Library


Het doel van de online bibliotheek is:

- het bevordering van internationale en interculturele begrip

- de omvang en de diversiteit van culturele inhoud op het Internet vergroten

- gratis materiaal beschikbaar stellen voor leerkrachten, wetenschappers en het algemeen publiek

- capaciteitsopbouw tussen de samenwerkende organisaties en de digitale kloof verminderen tussen- en in de landen zelf

De Digitale Wereld Bibliotheek maakt het mogelijk, om ontdekkingen doen, studeren en genieten van culturele schatten uit de hele wereld op een website, op verschillende manieren voorgeschoteld. Deze culturele schatten omvatten, maar zijn niet beperkt tot, manuscripten, kaarten, zeldzame boeken, partituren, opnames, films, prenten, foto's, en bouwkundige tekeningen.

Items op de WDL kunnen gemakkelijk worden doorgespit per plaats, tijd, onderwerp, soort object en ook nog  in verschillende talen. Speciale functies omvatten interactieve geografische clusters, een tijdbalk, geavanceerde beeldweergave en andere interpretatieve mogelijkheden.

Op dit moment kunnen de bezoekers in het Arabisch, Chinees, Engels, Frans, Portugees, Russisch en Spaans onderzoek doen. Veel andere talen zijn vertegenwoordigd in de boeken, manuscripten, kaarten, foto's, in hun oorspronkelijke taal.

De Digitale Wereld Bibliotheek is ontwikkeld door een team bij de Amerikaanse Library of Congress, met bijdragen van de partnerinstellingen in vele landen, de steun van de Verenigde Naties voor Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (UNESCO), en de financiële steun van een aantal bedrijven en particuliere stichtingen.

Website: WDLAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.