Bijgewerkt: 29 maart 2023

Workshop Zeer Korte Verhalen door Hetty Kleinloog in de bibliotheek

Nieuws -> Cultuur

Bron: Bibliotheek Amstelland
13-11-2015

De schrijver A. L. Snijders pseudoniem van Peter Cornelis Müller bedacht het ZKV, de afkorting van Zeer Kort Verhaal. In het kader van Nederland Leest, waar de hele maand november het Zeer Korte Verhaal centraal staat, geeft Hetty Kleinloog een workshop over deze vorm van schrijven.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2015)

Het gebouw van de bibliotheek Amstelveen op het Stadsplein van Amstelveen


In de workshop maak je kennis met de 'kunst van het weglaten', volgens het principe Less is more. Ook komt het opvoeren van personages in korte, treffende beschrijvingen aan de orde en leer je, hoe je dit het beste kunt doen. In creatieve schrijfoefeningen laten de deelnemers herinneringen naar boven komen die ze in ‘flow’ opschrijven.  Voor deze workshop is geen schrijfervaring nodig;  iedereen is welkom om deel te nemen. Ontdek of er een schrijver in u schuilt!

Hendrika (Hetty) Kleinloog (Amsterdam, 24 juni 1958) is scenario – en toneelschrijver, tekstdichter, dramadocent en regisseur. De workshop is op donderdag 26 november van 19.30 tot 22.00 uur in bibliotheek Stadsplein Amstelveen. Deelname kost € 32,50 en voor bibliotheekpashouders € 22,50. Kaarten zijn te koop in een van de Amstelland bibliotheken, of op de website van de bibliotheek www.debibliotheekamstelland.nl.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.