Bijgewerkt: 17 mei 2022

Workshop 'Surrealisme voor iedereen' in het Amstelpark

Nieuws -> Cultuur

Bron: Luc Houweling
11-05-2012

Beeldend kunstenaar Luc Houweling geeft op zaterdag 19 mei 2012 een workshop 'Surrealisme voor iedereen' in galerie/atelier Papillon in het Amstelpark, Amsterdam. Tijdens de twee uur durende workshop maken de deelnemers een surrealistisch kunstwerk, uitgaande van een bestaande foto of afbeelding.

Houweling leert in de workshop, dat de basis voor een kunstwerk niet altijd een wit papier hoeft te zijn. Met behulp van verschillende teken- en schildermaterialen plaatsen de deelnemers een bestaande afbeelding in een heel nieuwe omgeving, waardoor de betekenis verandert. Een theekopje kan ook een badkuip zijn, een vuurtoren wordt een pion en een boomtak is een schommel.

Houweling Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2010)

Een schilderij van Luc Houweling


De deelnemers kunnen zich laten inspireren door een eigen foto of afbeelding, maar ze kunnen ook gebruik maken van het beeldmateriaal dat aanwezig is. Ervaring met tekenen of schilderen is niet noodzakelijk.

De workshop begint om 12.30 uur en biedt plaats aan maximaal 8 deelnemers. De kosten bedragen à‚ € 20,- per persoon, inclusief materialen en koffie of thee. Vooraf aanmelden is noodzakelijk. Dit kan via info@luchouweling.nl , 06-24183295 of in de galerie.

Galerie/atelier Papillon ligt in het Amstelpark, tussen de speeltuin en de grote vijver. Naast workshops en cursussen, kunnen bezoekers er terecht voor een wisselend aanbod aan schilderijen, lichtobjecten, sieraden, keramiek en luxe cadeauartikelen. Galerie/atelier Papillon is open op woensdag t/m zondag tussen 12.00 en 17.00 uur. Voor meer informatie kijkt u op www.galerie-papillon.nlAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.