Bijgewerkt: 14 juli 2024

Woongroep Holland start verkoop starterwoningen

Nieuws -> Gemeente

Bron: Woongroep Holland
20-04-2006

Op woensdag 27 april 2006 houdt Woongroep Holland van 17.00 tot 21.00 uur op het kantoor aan de Bovenkerkweg 2 in Amstelveen, een verkoopmanifestatie waarmee de verkoop van 96 appartementen van start gaat. Als u interesse heeft in een van de starterswoningen, bent u uiteraard van harte welkom. 

Bankras Amstelveen
(Woongroep Holland collectie - 2006)

Het affiche van de verkoopmanifestatie Woongroep Holland


Gebiedsinformatie

De rustige wijk Bankras ligt in Oost-Amstelveen in een landelijke omgeving. De meeste woningen zijn in de jaren 60 gebouwd. In de wijk staan veel eengezinswoningen en enkele hogere flatgebouwen. Bankras heeft een overdekt winkelcentrum met de meest noodzakelijke voorzieningen. Er zijn diverse sportverenigingen, een sporthal, een sportcentrum en andere sociale gelegenheden, zoals een buurthuis. De wijk beschikt over een basisschool en een school voor middelbaar onderwijs. Bankras is te bereiken met het openbaar vervoer en ligt vlakbij het stadshart.

Achtergrondinformatie

Woongroep Holland heeft het plan overgenomen voor de realisatie van 96 koopwoningen voor starters op het voormalige A3 tracé in Amstelveen. De woningen zijn ontwikkeld door B.A.G. architecten uit Amsterdam.

Verkoop

De woningen worden aangeboden met een zogenaamde MGE constructie. Starters kopen de woning met een korting van 20% op de taxatiewaarde. Bij verkoop gaan de woningen exclusief terug naar Woongroep Holland. Is er in dat geval sprake van winst, dan wordt deze gedeeld door Woongroep Holland en de verkoper. De woning wordt vervolgens opnieuw met korting verkocht, waardoor de woningen ook in de toekomst beschikbaar blijven voor starters op de koopmarkt.

Toewijzing

De doelgroep bestaat in eerste instantie uit mensen, die een betaalbare huurwoning achterlaten. Daarnaast zijn de woningen geschikt voor jongeren, die aan een wooncarrière willen beginnen. Het maximum inkomen per huishouden wordt gesteld op 1,5 maal modaal (€ 44.250,-). Tevens wordt de voorwaarde gesteld dat gegadigden een vermogen mogen hebben van maximaal € 25.000,-.

Voor de verkoop wordt de volgende toewijzingsvolgorde gehanteerd:


 1.        Bewoners van een sociale huurwoning in Amstelveen (per 1 januari 2005) met een huurprijs tot maximaal €475 voor 1 en 2 persoonshuishoudens (prijspeil 1 juli 2005);

 2.        Bewoners van een sociale huurwoning in Amstelveen (per 1 januari 2005) met een huur lager dan €604 (prijspeil 1 juli 2005);

 3.        Overige ingezetenen van de gemeente Amstelveen per 1 januari 2005;

 4.        Economisch gebondenen aan de gemeente Amstelveen per 1 januari 2005;

 5.        Regionaal gebondenen aan het gebied van de gemeenten Aalsmeer, Almere, Amsterdam, Beemster, Diemen, Edam, Volendam, Haarlemmermeer, Landsmeer, Oostzaan, Ouder-Amstel, Purmerend, Uithoorn, Waterland, Wormerveer, Zaanstad en Zeevang per 1 januari 2005;


 6.        Gegadigden zonder binding.


Na indeling in de desbetreffende categorieën wordt de keuzevolgorde in een loting door de notaris bepaald.


Inschrijven als belangstellende

U kunt zich voor dit project inschrijven als belangstellende. U wordt dan via nieuwsbrieven op de hoogte gehouden over de laatste ontwikkelingen in het project. Klik hier om de reeds verzonden nieuwsbrieven te bekijken.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.