Bijgewerkt: 14 april 2024

Woninginbrekers na inbraak in Amstelveen aangehouden

Nieuws -> Politie

Bron: Politie NL
29-01-2015

Amstelveen/Uithoorn -Op woensdag 28 januari 2015 heeft de politie dankzij een oplettende buurtbewoner twee mannen aangehouden op verdenking van het plegen van een woninginbraak. De politie dankt de melder voor de oplettendheid. Omstreeks 21.40 uur meldde een oplettende buurtbewoner een verdachte situatie via 112. Een auto reed op de Korianderlaan in Amstelveen meerdere rondjes en had daar volgens de bewoner niets te zoeken


Grotere kaart weergeven


Agenten gingen er direct naar toe en zochten in de omgeving naar de auto. Agenten zagen het voertuig in de richting van Uithoorn rijden. Ter hoogte van de Arthur van Schendellaan in Uithoorn gaven de agenten de bestuurder een stopteken, waar hij aan voldeed. Drie personen renden de auto uit en één persoon bleef zitten. De verdachten renden de Willem Klooslaan in. Een politiehelikopter zocht mee naar de verdachten, omdat ze zich mogelijk in een tuin verstopt hadden.

De man die in de auto bleef zitten is direct aangehouden. Ook hadden agenten één van de rennende personen snel te pakken. Deze twee mannen van 27 en 29 jaar zitten nog vast. De andere twee heeft de politie niet meer gevonden. In de auto werden diverse goederen aangetroffen die mogelijk van diefstal afkomstig zijn. Onderzoek in de Korianderlaan wees uit, dat daar een inbraak had plaatsgevonden. De politie dankt de melder voor de oplettendheid. Dankzij deze melder heeft de politie de verdachten snel kunnen aanhouden. De politie roept iedereen op om bij verdachte situaties direct 112 te bellen.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.