Bijgewerkt: 24 juli 2024

Woningen op het voormalig scoutingterrein Machineweg

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
11-03-2014

Het college van Amstelveen heeft de tender voor de gronduitgifte aan de Machineweg van de Middelpolder, waar voorheen de scouting was gevestigd, gegund aan bouw- en aannemingsbedrijf de Heemraad uit Amstelveen. Op 4 maart 2014 is de koopovereenkomst tussen de gemeente Amstelveen en bouwonderneming De Heemraad ondertekend.

Foto Amstelveen
(Foto Gemeente Amstelveen - 2014)

Cees Cuntz, directeur van het bouw- en aannemingsbedrijf De Heemraad en wethouder Jan-Willem Groot tekenen de koopovereenkomst op 4 maart 2014


Na ondertekening van de koopovereenkomst heeft de koper ongeveer een jaar de tijd om in overleg met de gemeente een bouwplan te ontwikkelen. De locatie Machineweg is bestemd voor de ontwikkeling van maximaal vier vrijstaande landhuizen.

Wethouder Wonen Jan-Willem Groot (CDA): “Amstelveen doet het relatief gezien heel goed op de woningmarkt. Dat in deze tijd een ontwikkelaar serieuze plannen heeft voor de bouw van vier luxe woningen is dus zeer bemoedigend. De huizen komen in een fraai gebied, aan de rand van de polder, dus ik denk dat er snel kopers zullen zijn.”

Nadat in 2011 de scouting aan de Machineweg was verhuisd naar de Noordelijke Poeloever, kwam de Machineweg vrij als bouwlocatie. Het bestemmingsplan Amstelveen Noordoost, waarin de bebouwingsregels voor het gebied zijn vastgelegd, is op 1 augustus 2013 vastgesteld.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.