Bijgewerkt: 19 april 2024

Woningen en garageboxen gesloten aan de Meander, Zonnestein en Van Heuven Goedhartlaan

Nieuws -> Politie

Bron: Gemeente Amstelveen
11-07-2017

Deze week (28) en vorige week (27 2017) zijn op last van burgemeester Mirjam van ’t Veld twee woningen aan de Meander en twee garageboxen aan de Zonnestein en de Van Heuven Goedhartlaan voor drie dan wel zes maanden gesloten. Beide woningen waren ingericht om wiet te kweken, of werden gebruikt voor handel in drugs. De boxen dienden als opslag. De gemeente Amstelveen ontving van de politie informatie op basis, waarvan is besloten tot sluiting over te gaan. De sluiting van de woningen en garageboxen betreft een openbare orde sluiting op grond van de Opiumwet.

Een van de woningen aan de Meander en de twee garageboxen waren betrokken bij de inval van de Landelijke Eenheid van de Nationale politie. De woning fungeerde als professioneel distributiecentrum voor een organisatie die via internet op grote schaal drugs zou verkopen. In deze zaak is een verdachte aangehouden. De sluiting van deze woning en de boxen geldt voor 6 maanden.

In de andere woning aan de Meander is vorige week een poging tot inbraak gedaan. Na alarmering van de buren is de politie met groot vertoon uitgerukt. Er is een lange ladder aangetroffen die tot de 3de verdieping reikte. De politie heeft in deze zaak twee verdachten kunnen aanhouden. Daarnaast werd duidelijk, dat in deze woning sprake was van wietteelt. In de woning is maar liefst 40 kilo aan gedroogde wiettoppen aangetroffen. Deze sluiting geldt voor drie maanden.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.