Bijgewerkt: 2 oktober 2023

Woningcorporatie Eigen Haard moet brandveiligheid Amstelveense seniorencomplexen verhogen

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
17-03-2020

De Brandweer Amsterdam-Amstelland adviseert extra maatregelen om brandveiligheid seniorencomplexen te vergroten in Amstelveen. Woningcorporatie Eigen Haard moet extra maatregelen nemen om de brandveiligheid van twee wooncomplexen voor senioren aan de Smeenklaan en Kringloop in Amstelveen te vergroten. Dat is de uitkomst van het advies dat de gemeente aan Brandweer Amsterdam-Amstelland heeft gevraagd. De woningcorporatie krijgt acht weken om deze maatregelen uit te voeren.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2019)

Herbert Raat (VVD) wethouder Handhaving


 In 2017 zijn er door Eigen Haard tijdelijke maatregelen genomen om de brandveiligheid te vergroten tot aan de (renovatie)werkzaamheden van beide wooncomplexen in uiterlijk 2020. Op 15 januari 2020 heeft de woningcorporatie laten weten deze deadline niet te halen en het werk uit te stellen tot in ieder geval 2023. De gemeente heeft hierop Brandweer Amsterdam-Amstelland advies gevraagd over de brandveiligheid van de complexen.

Veiligheid. 'In Amstelveen nemen we geen risico’s met de brandveiligheid en daarmee de veiligheid van onze inwoners. Dat is de reden dat we advies aan de brandweer hebben gevraagd toen bekend werd dat de werkzaamheden zouden worden uitgesteld. Dit gaan wij vanaf nu standaard doen in dit soort situaties.' -zegt wethouder Herbert Raat (VVD) Handhaving.

Maatregelen nemen. Eigen Haard heeft acht weken de tijd om de aanvullende maatregelen die de brandweer voorstelt uit te voeren. Deze maatregelen bestaan onder meer uit het openmaken van de buitengevel met minimaal 30 %, zodat de galerij niet volledig afgesloten is.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.