Bijgewerkt: 21 maart 2023

Woning met wietkwekerij aan de Spurgeonlaan is gesloten

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
04-01-2023

Op 3 januari 2023 liet burgemeester Tjapko Poppens van Amstelveen een woning sluiten aan de Spurgeonlaan voor een periode van drie maanden. In de woning werd een wietkwekerij aangetroffen.

De sluiting vond plaats na melding van de politie dat het pand als wietkwekerij werd gebruikt. Er werden ongeveer 300 wietplanten aangetroffen. Daarbij was er sprake van energiediefstal. De woning werd niet bewoond. De politie heeft het pand ontruimd en twee mannen aangehouden.Burgemeester Tjapko Poppens: 'Met de sluiting van de woning wil de gemeente criminaliteit en overlast voor de buurt tegengaan en voorkomen dat de woning opnieuw voor illegale activiteiten zoals hennepteelt wordt gebruikt. In Amstelveen willen we geen handel in drugs. Daarom wordt de woning gesloten. Daarbij willen we met de huidige krapte op de woningmarkt dat woningen gebruikt worden om in te wonen.'

Gemeente Amstelveen en de andere Amstelland-gemeenten werken nauw samen met de politie en het Regionaal Expertise Centrum Amsterdam-Amstelland (RIEC-AA) bij de bestrijding van ondermijnende criminaliteit, zoals handel en productie van drugs, illegale prostitutie en mensenhandel. Heeft u signalen of een vermoeden van hennep of de productie van drugs, meld het bij de politie via 0900 – 88 44 of bij Meld Misdaad anoniem via 0800 - 7000. Lees meer over hash en wiet op DrugsinfoAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.