Bijgewerkt: 25 juni 2024

Woning in Grote Beer voor drie maanden gesloten

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
02-04-2013

Vandaag (2 april 2013) is op last van burgemeester Van Zanen een woning aan de Grote Beer in de wijk Middenhoven in Amstelveen voor drie maanden gesloten. De woning werd niet bewoond, maar was ingericht om hennep te kweken.

Vandaag ontving de burgemeester het proces-verbaal op basis, waarvan hij tot sluiting over kan gaan. De sluiting van de woning betreft een openbare ordesluiting op grond van de Opiumwet.

Vorige week, 27 maart 2013, zijn in de woning aan de Grote Beer 377 hennepplanten aangetroffen, die door de politie zijn afgevoerd en vernietigd. De stroomvoorziening in de woning was illegaal afgetapt, waardoor brand zou kunnen ontstaan.

Die dag heeft burgemeester Van Zanen de verhuurder direct aangeschreven met een waarschuwing. Deze waarschuwing houdt in, dat de burgemeester op korte termijn kan besluiten, of de woning gesloten kan worden. De burgemeester dient over een proces-verbaal te beschikken, voordat hij dit besluit kan nemen.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.