Bijgewerkt: 28 maart 2024

Wit poeder in oscilloscoop

Nieuws -> Schiphol

Bron: Rijksoverheid
18-01-2013

Vanmorgen 18 januari 2013 is op Schiphol een 30-jarige Nigeriaan aangehouden op verdenking van drugssmokkel. De verdachte liep tegen de lamp bij een zogenaamde 100%-controle van de Douane, toen bleek dat in de oscilloscoop die hij in zijn bagage had, meerdere pakketten met wit poeder bleek te zitten.

cocaine Amstelveen
(Bron Rijksoverheid - 2013)

Oscilloscoop gevuld met wit poeder


Een oscilloscoop is een meetinstrument, dat gebruikt wordt in de elektrotechniek. Na onderzoek bleek het witte poeder cocaïne te zijn. De verdachte is overgedragen aan de Marechaussee (rechercheteam drugsbestrijding) voor verder onderzoek.

De laatste weken worden douaniers en marechaussees weer geconfronteerd met koeriers die cocaïne met klassieke smokkelmethoden langs de controles proberen te loodsen. Zo werd cocaïne en softdrugs aangetroffen in dubbele bodems van koffers, in voedingswaren, is cosmeticaproducten en geïmpregneerd in kleding en drank.

De Douane (controle) en de Marechaussee (opsporing) werken nauw samen in de passagierslijn om mogelijke drugskoeriers te onderscheppen. Dit jaar werden tot nu toe 36 verdachten aangehouden.



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.