Bijgewerkt: 5 december 2022

Wintertentoonstelling van de Vereniging Amstelveen Kunst

Nieuws -> Cultuur

Bron: AvK
14-10-2009

Voor de tweede maal organiseert de Vereniging Amstelveen Kunst een tentoonstelling in het voormalige postkantoor van Buitenveldert in Amsterdam. In deze moeilijke economische tijden, die in de kunstwereld dramatische gevolgen heeft voor de verkoop, probeert de vereniging in samenwerking met Zwerfkei en Brand New Stores zoveel mogelijk mensen te laten kennismaken met het werk van de 50 aangesloten kunstenaars.

AvK flyer Amstelveen
(AvK - 2009)

De AvK flyer van de wintertentoonstelling


Uit onderzoek in 2008 is gebleken, dat het gemiddelde inkomen van de beeldend kunstenaar in Nederland rond € 10,000 per jaar ligt - ver onder het minimumloon en de bijstandsnorm. En hoogst waarschijnlijk is dat over 2009 nog een stuk lager. Door het ontbreken van een expositieruimte in Amstelveen is de vereniging gedwongen buiten de gemeentegrenzen te exposeren.

In november en december 2009 exposeren 12 leden van de AvK Amstelveenkunst.nl, in de Nieuwe Galerie AvK. De opening van deze wintertentoonstelling is op vrijdag 6 november 2009 om 17 uur, A.J. Ernststraat 665 in Amsterdam-Buitenveldert en zal worden verricht door Marlies Pennings, coördinator bewonersparticipatie Buitenveldert, voormalig beleidsmedewerker Kunst en Cultuur. De tentoonstelling duurt t/m zaterdag 2 januari 2010.

De deelnemers:

Marianne Brachus, digitale collages, Adri Capelle, beelden, Noor Geurts, schilderijen, Doortje de Haan, gemengde techniek, Yvonne Kieft, schilderijen, Marianne van der Meer, schilderijen, Mariska Nieuwendijk, schilderijen/beelden, Jos Out, beelden, Neely Schaap, schilderijen, Lize ten Siethoff, beelden, Astrid Stoffels, schilderijen, Annette van Waaijen, foto’s met borduurwerk.

De galerie is open op vrijdag van 13 – 18 uur, op zaterdag van 13 – 17 uur en op de 2 kunstzondagen: 22 november en 20 december 2009. Op zondag 22 november geeft Pascale Lefebvre een workshop zijdeschilderen van 14.00 tot ca. 16.00 uur en op 20 december is er een workshop schilderen voor kinderen door Noor Geurts.

De AvK bestaat sinds 2007 en vertegenwoordigt kunstenaars uit alle disciplines van de beeldende kunst. www.amstelveenkunst.nlAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.