Bijgewerkt: 22 juli 2024

Winterse Kerstreceptie op de Europarei

Nieuws -> Uithoorn

Bron: Conchita Willems
21-12-2010

Uithoorn- Op zaterdagavond 18 december 2010 werd in wijkcentrum 't Buurtnest in Uithoorn en op het plein erachter een gezellig feest georganiseerd door vrijwilligers van Buurtbeheer, 't Buurtnest en Cardanus. Doel van de avond was jong en oud uit de wijk Europarei een vrolijk decembersamenzijn te bezorgen.

Het feest bood tevens de gelegenheid om afscheid te nemen van buurtregisseur Radjen Jiawan, die met zijn 23 jaar politiedienst, waarvan ruim 6 jaar Uithoorn, deze wijk gaat verlaten. Als buurtregisseur hield hij zich voornamelijk bezig met prepressief (aanspreken bij overlast) en repressief (bestraffend) optreden in de wijk en dat deed hij op veilige wijze. Het was een emotioneel moment toen hij een kort woordje sprak tot de bewoners. Het vermogen van de wijk om zelf leefbaarheid te tonen, kenmerkte de hartelijke sfeer.

Europarei Amstelveen
(Foto C. Willems - 2010)

De 'X-mas Vocals' tijdens de receptie


De betekenis van sympathie en een goede verstandhouding was zichtbaar en voelbaar op het feest. Iedereen was erg aardig. Dit werd gestimuleerd door het enthousiaste vrijwilligerswerk, waaraan hele gezinnen, vrouw, man en kinderen, deelnamen. Buiten waren er de glühwein, de verlichte kerstbomen en vuurkorven. Binnen de welgevulde dis en vriendelijke gastvrouwen en gastheren die met hapjes rondliepen.

Spelende kinderen, vrolijke jongeren en vriendelijke volwassenen genoten van de kerstliedjes, die het vierstemmig X-mas Vocals koor liet horen. Zij zongen meerdere keren, zowel buiten als binnen. De sfeer zat er vanaf het begin goed in en er was een mooie opkomst van rond de 125 mensen. Saamhorigheidsgevoel in de wijk, ook door de kerstintentie van vrede voor alle mensen, is prachtig gelukt op deze culturele kerstreceptie in Europarei 2010.

Conchita WillemsAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.