Bijgewerkt: 20 maart 2023

Winterexposities 2015 in Ziekenhuis Amstelland

Nieuws -> Cultuur

Bron: Ziekenhuis Amstelland
20-01-2015

Tot en met het begin van de lente hangen er weer twee mooie exposities in de gangen van Ziekenhuis Amstelland. De schilderijen van Ester Steintjes en Corinne Levy-Overmars. Beide kunstenaars hebben een geheel eigen stijl; Stein schildert dierenfiguren en werkt met hele expressieve felle kleuren en bij voorkeur met acryl op doek. Corinne Levy zet kleuren en lijnen uit haar gedachten op het doek, liefst in mixed media. De exposities zijn zeven dagen per week te zien in Gang B van het Ziekenhuis en de gangen bij de fysiotherapie.

Foto Amstelveen
(Bron Ziekenhuis Amstelland - 2015)

Ester Steintjes: - Buds- afmeting 80×80 cm, acryl op doek


Ester Steintjes komt oorspronkelijk uit Enschede. Schilderen had altijd al haar aandacht, maar na haar verhuizing naar Haaksbergen werd haar passie nieuw leven ingeblazen. In haar vrije tijd is zij actief gaan schilderen en daarin heeft zij nu haar balans gevonden. Inmiddels zijn de veelkleurige, vrolijke dieren van de kunstenares uitgegroeid tot een artistiek begrip. ,,Het liefst werk ik met acrylverf op doek, waarbij mijn voorkeur uitgaat naar vrolijke en warme kleuren”, zegt ze zelf over haar werk. ,,In mijn schilderijen herken ik mezelf terug: een klein beetje chaos, maar tegelijkertijd ook rust.” Haar schilderijen hangen in gang B van Ziekenhuis Amstelland tot en met maart 2015.

Foto Amstelveen
(Foto Ziekenhuis Amstelland - 2015)

Een schilderij van Corinne Levy


Corinne Levy tekent, schildert en schetst al haar hele leven. Zij heeft dan ook een keuze gemaakt voor de beeldende kunst en een heel scala aan teken en schildersopleidingen, maar ook keramische opleidingen, gedaan. Kleuren en lijnen in haar gedachten zet zij op doek, of papier, het liefst in mixed media. Haar kunstwerken zijn al op een keur aan exposities te zien geweest en verkocht aan particulieren en bedrijven. Ook is haar werk in de kunstuitleen beschikbaar. Haar schilderijen hangen in de gang bij fysiotherapie.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.