Bijgewerkt: 22 juli 2024

Winnaars van de Amateurkunst tentoonstelling 2015 in Amstelveen

Nieuws -> Cultuur

Bron: Kunstuitleen Amstelveen
25-02-2015

Kunstuitleen Amstelveen organiseerde dit jaar de 19de Amateurkunst expositie. Meer dan 200 bezoekers kwamen naar de opening op zondag 1 februari 2015, waarvan 136 deelnamen aan de expositie. Op zaterdag 21 februari werd deze expositie afgesloten met een gezellige finissage in de kunstuitleen.

Foto Amstelveen
(Foto Kunstuitleen Amstelveen - 2015)

Sandy Hofman met het werk 'Power of the flower autumn' (acryl op hout) 1ste publieksprijs in de categorie 3D


Foto Amstelveen
(Foto Kunstuitleen Amstelveen - 2015)

Hanneke Rijks met het werk 'Hongaarse Sardientjes' (houten object) de 1ste publieksprijs in de categorie 3D


Er waren vier prijzen te winnen. De 1ste publieksprijs in categorie 2D ging naar Sandy Hofman met het werk ‘Power of the flower autumn’ (acryl op hout). En de 1ste publieksprijs in de categorie 3D werd uitgereikt aan Hanneke Rijks met het werk ‘Hongaarse Sardientjes’ (houten object). Zij kregen een waardebon t.w.v. € 250,- te besteden aan kunstenaars benodigdheden.

Foto Amstelveen
(Foto Kunstuitleen Amstelveen - 2015)

Gré Koster-Widemeijer met het werk 'Hertenmeisje' (acryl op hout) aanmoedigingsprijs voor de categorie 2D


Foto Amstelveen
(Foto Kunstuitleen Amstelveen - 2015)

Diny Koekoek met het werk 'Open vaartuig' (beeldhouwen) de aanmoedigingsprijs voor 3D


Ook dit jaar was er een jury-aanmoedigingsprijs. Jan Verschoor, directeur van het Museum Jan van der Togt en de Amstelveense beeldend kunstenaar Stephanie Rhode, zaten in de jury. De aanmoedigingsprijs voor de categorie 2D ging naar Gré Koster-Widemeijer met het werk ‘Hertenmeisje’ (acryl op hout). En de aanmoedigingsprijs voor 3D werd uitgereikt aan Diny Koekoek met het werk ‘Open vaartuig’(beeldhouwen). Zij kregen een gratis cursus naar keuze aangeboden bij een SAKB Ateliers (de Stichting Amstelveense Kunstenaarsbelangen).

De prijzen werden uitgerekt door Dries Bakker, voorzitter van het bestuur van de SAKB Ateliers. Met ruim 800 bezoekers tijdens de gehele expositie kan Kunstuitleen Amstelveen de 19de Amateurkunst expositie weer succesvol afsluiten.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.