Bijgewerkt: 8 december 2023

Winnaars van de 23ste Amateurkunst expositie Amstelveen

Nieuws -> Cultuur

Bron: Kunstuitleen Amstelveen
23-06-2019

Platform C | Kunstuitleen Amstelveen organiseerde dit jaar de 23de Amateurkunstexpositie. Meer dan 120 bezoekers kwamen naar de opening op zaterdag 1 juni 2019, waarvan 89 deelnamen aan de expositie. Op vrijdag 21 juni werd deze expositie afgesloten met een gezellige prijsuitreiking in de kunstuitleen.

Er waren vier prijzen te winnen. De publieksprijs in categorie 2D ging naar Conny Hecker met de titel 'Bomenrij' (collage). En de publieksprijs in de categorie 3D werd uitgereikt aan John Frank Hoekzema, titel 'Born to be Wild' (brons). Zij kregen een waardebon t.w.v. € 250,- te besteden aan kunstenaarsbenodigdheden.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2019)

Madeleine Heijligers directeur van cultuurcentrum Platform C Amstelveen verwelkomt alle aanwezigen tijdens de opening van 23de Amateurkunstexpositie op zaterdag 1 juni 2019 in de Kunstuitleen Amstelveen


Ook dit jaar waren er juryprijzen en een eervolle vermelding. De eervolle vermelding als ‘nieuwe professional’ ging naar Marcel van Balken met de titel 'Climate Change' (fotografie). De juryprijs voor de categorie 2D ging naar Anna de Roode met de titel 'Volharding' (olieverf). En de juryprijs voor 3D werd uitgereikt aan Truus Pot, titel 'Lint' (beeldhouwen). Zij kregen een gratis creatieve cursus naar keuze aangeboden bij de SAKB Ateliers en Platform C | Volksuniversiteit Amstelland.

De prijzen werden uitgereikt door Madeleine Heijligers, directeur van Platform C en door de juryleden Jet Naftaniël (voorzitter Vereniging Amstelland Kunst & kunstenaar) en Corry Zwart (kunstenaar). Tot ziens bij de volgende Amateurkunstexpositie in 2020!Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.