Bijgewerkt: 17 mei 2022

Winnaars van de 18de Amateurkunst tentoonstelling Amstelveen 2014

Nieuws -> Cultuur

Bron: Kunstuitleen Amstelveen / Amstelveenweb
23-02-2014

De Kunstuitleen Amstelveen organiseerde dit jaar de 18de Amateurkunst tentoonstelling 2014. Ongeveer 300 bezoekers kwamen naar de opening op zondag 2 februari, waarvan 140 deelnamen aan de expositie. Op zaterdag 22 februari 2014 werd deze expositie afgesloten met een gezellige finissage in de Kunstuitleen Amstelveen.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2014)

Hetty Tjalkens, directeur van de Kunstuitleen Amstelveen opent de prijsuitreiking


Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2014)

drs. Herbert Bos, directeur van de Stichting Volksuniversiteit Amstelland roept de prijswinnaars naar voren


Er waren drie prijzen te winnen. De 1ste publieksprijs in categorie 2D ging naar Dick Houweling met het werk ‘Meta’ (pastel). En de 1ste publieksprijs in de categorie 3D werd uitgereikt aan Carol Vismans met het werk ‘Moeder en kind’ (kalksteen). Zij kregen een waardebon t.w.v. € 250,- te besteden aan kunstenaarsartikelen.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2014)

De winnaar van de 1ste publieksprijs in categorie 2D Dick Houweling met zijn werk 'Meta' en het model, Meta van Kampen vrijwilligster van de kunstuitleen


Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2014)

De 1ste publieksprijs in de categorie 3D werd uitgereikt aan Carol Vismans met het werk 'Moeder en kind'


Ook dit jaar was er een aanmoedigingsprijs. Rob van der Vijgh, beeldend kunstenaar en docent aan de Rietveld Academie en Liset van Laer, beeldend kunstenaar zaten in de jury. Deze prijs ging naar Thea Pronk met het werk ‘Winter in Twente’ (acryl). Zij kreeg een jaar lang aangeboden cursus naar keuze bij een SAKB (de Stichting Amstelveense Kunstenaarsbelangen).De prijzen werden uitgerekt door Herbert Bos, directeur van de Volksuniversiteit Amstelland. Met ongeveer 1000 bezoekers tijdens de gehele expositie kan Kunstuitleen Amstelveen de 18de Amateurkunst expositie weer succesvol afsluiten.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2014)

De aanmoedigingsprijs werd uitgereikt aan Thea Pronk voor haar schilderij 'Winter in Twente'


Uit het juryrapport: Aanmoedigingsprijs amateurkunst tentoonstelling 2014 “Schilderen om het schilderen”

Er bestaan ontelbare schilderijen met afbeeldingen van landschappen en er zijn ook schilderijen van landschappen, waarbij je verbeelding geprikkeld wordt en je je voorstelt, dat dit landschap zou kunnen bestaan en dat je er zou kunnen, of willen zijn. Het werk, wat door de jury is geselecteerd behoort tot die laatste categorie.

Een winterlandschap in Overijssel. Met een 'winters' maar levendig palet wordt een in verf gedacht landschap gepresenteerd. Vlot geschilderd, soms trefzeker, soms zoekend. Niet op een doek in 'landscape' verhouding (rechthoekig liggend) maar op een vierkant doek, alsof de maker ons duidelijk maakt, dat het landschap slechts een aanleiding is om te schilderen. De jury feliciteert Thea Pronk met de aanmoedigingsprijs voor haar werk ‘Winter in Twente’.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.