Bijgewerkt: 18 juni 2024

Winnaars fotowedstrijd Natuurlijk Amstelveen bekend gemaakt

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
27-05-2024

Op vrijdag 24 mei 2024 zijn de winnaars van de fotowedstrijd Natuurlijk Amstelveen bekendgemaakt. Samen met de jury en de Kinderburgemeester Milanka reikte Adam Elzakalai (VVD) wethouder Stadspromotie en Economische Zaken de prijzen uit. De winnaars en genomineerden exposeren ook in het Cobra Museum voor Moderne Kunst.

Foto Amstelveen
(Foto Gemeente Amstelveen - 2024)

Vlnr.: Adam Elzakalai (VVD) wethouder Stadspromotie en Economische Zaken, Ditsy Kulk, Anushree Prakash, Arya Arici, Kinderburgemeester Milanka en Charlotte Brand met de gewonnen vakjuryprijs de Canon EOS-R10 camera met een 18-45 mm lens in het Cobra Museum

In de lente is de natuur van Amstelveen op haar mooist. Aanleiding voor Visit Amstelveen om, in samenwerking met Canon, een fotowedstrijd te organiseren. Op ontdekkingstocht door polders, parken en het Amsterdamse Bos werden er ruim 500 natuurfoto’s gemaakt. De mooiste zijn van 24 mei t/m 16 juni 2024 te zien in het Cobra Museum voor Moderne Kunst.

Foto Amstelveen
(Foto Ditsy Kulk - 2024)

De winnaar van de juryprijs in de categorie volwassenen werd Ditsy Kulk met deze foto genomen in de Bovenkerkerpolder

Foto Amstelveen
(Foto Anushree Prakash - 2024)

De foto van Anushree Prakash uit het heempark De Braak

Foto Amstelveen
(Foto Charlotte Brand - 2024)

De foto van Charlotte Brand uit het Amsterdamse Bos


Foto Amstelveen
(Foto Arya Arici - 2024)

De foto van Arya Arici uit het Kersenbloesempark

Wethouder Adam Elzakalai: Het doel van deze fotowedstrijd was dat we met Visit Amstelveen deze mooie natuur onder de aandacht konden brengen, zodat bezoekers en inwoners hier nog meer van kunnen genieten. We kregen meer dan 500 inzendingen, prachtige foto’s van bekende en minder bekende natuurplekken in Amstelveen. Vervolgens hebben ruim 850 mensen gestemd voor de publieksprijs. Ik ben trots op de mooie foto’s van zowel de winnaars als de genomineerden.”

De winnaars uit de categorieën ‘volwassenen’ en ‘kinderen t/m 12 jaar’ zijn gekozen door een vakjury bestaande uit Bas Meelker (landschapsfotograaf), Tom Zwerver (producer natuureducatie Amsterdamse Bos) en Moïsha Kruijer (collectiebeheerder Cobra Museum voor Moderne Kunst). Daarnaast zijn er twee publiekswinnaars. De winnaars worden gepresenteerd op een speciaal ontworpen fotopaneel. 

De winnaar juryprijs ‘volwassenen’ is Ditsy Kulk. De winnaar juryprijs ‘kinderen t/m 12 jaar’ is Anushree Prakash. Bij de publieksprijs heeft Charlotte Brand gewonnen bij de volwassenen en Arya Arici bij de jeugd.

Expositie in het Cobra Museum voor Moderne Kunst. De expositie in de Voordrachtszaal loopt van 25 mei t/m zondag 16 juni en is op woensdagen gratis te bezoeken voor Amstelveners. Kijk op www.visitamstelveen.nl/natuur als je ook wilt genieten van de natuur in Amstelveen.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.