Bijgewerkt: 17 juni 2024

Winnaars FloraHolland Glazen Tulp Award 2012 bekend gemaakt

Nieuws -> Aalsmeer

Bron: FloraHolland
20-01-2012

Aalsmeer- Donderdag 19 januari 2012 zijn in Hotels van Oranje in Noordwijk de winnaars van de Glazen Tulp 2012 bekend gemaakt. FloraHolland stelt deze award jaarlijks beschikbaar voor de meest geslaagde marktintroductie in de categorieën snijbloemen, kamerplanten, tuinplanten en verkoopconcepten. Tijdens een feestelijke bijeenkomst werden de vier Glazen Tulp-awards uitgereikt. Televisiepresentator en juryvoorzitter Rob Verlinden had de eer de winnaars bekend te maken. De volgende producten vielen dit jaar in de prijzen:

Categorie snijbloemen:

- 1e prijs: Chrysanthemum geplozen Anastasia Star Pink - aanvoerder: ArcadiA BV

- 2e prijs: Chrysanthemum geplozen Antonov Satin – aanvoerder: Chrywijk BV

- 3e prijs: Hydrangea macrophylla Magical Coral (blauw) – aanvoerders: Kwekerij van Geffen VOF, Mts. Lambregts-van Loon en Kwekerij Berkelrode

De jury was zeer gecharmeerd van het subtiele kleurverloop (dégradé) van de Chrysanthemum geplozen Anastasia Star Pink. De Chrysant heeft een unieke kleur, softtone en het verloop is mooi. De kleur past op dit moment goed in de trend. Je ziet veel gebruik van huidtinten in cosmetica en kleding. De gebruiksmogelijkheden voor een bruidsboeket zijn oneindig.

Categorie kamerplanten:

- 1e prijs: Begonia Elatior Grp Sunny White (Sunny Side Up) – aanvoerders: Pligt Professionals BV en J.& P. ten Have

- Gedeelde 2e prijs:

   Hydrangea macrophylla Avantgarde – aanvoerder: Sjaak van Schie BV

   Vriesea 'Valetta' – aanvoerder: Bromelia Specialist BV

De jury vindt, dat je je zeker niet hoeft te schamen als je begonia heet. Het is zeker geen ‘ouwetutten’ plant. Nostalgisch, retro en heel modern, de naam is goed gekozen ‘ What you see is what you get’.

glazentulp Amstelveen
(Foto Gerard-Jan Vlekke - 2012)

De winnaars FloraHolland Glazen Tulp Award 2012 vlnr.: Ptilotus exaltatus Joey - aanvoerder: Firma C.&.M. Kester, juryleden Rob Verlinden en Myrna Goossen en Chrysanthemum geplozen Anastasia Star Pink - aanvoerder: ArcadiA BV


Categorie tuinplanten:

- 1e prijs: Ptilotus exaltatus Joey - aanvoerder: Firma C.&.M. Kester

- 2e prijs: Garden Orchid – aanvoerder: Anthura BV

- 3e prijs: Hebe Hebedonna Julia - aanvoerders: J.E.F. Geerts en Fa.Hkw C.M.A. Roozen & Zn

De jury vindt de Ptilotus exaltatus Joey echt vernieuwend, zacht, en aaibaar. De vraag, of hij resistent is tegen regen werd volmondig bevestigd. De losse pluim past in de trend van nu. De naam vond de jury een puntje van discussie.

Categorie concepten:

- 1e prijs: Anthurium Full Colour ® - aanvoerder: Anthura B.V.

- 2e prijs: Kweeksmakelijk - aanvoerder: Kweeksmakelijk vof

- 3e prijs: LED it Shine - aanvoerder: Ter Laak Orchideeën BV

De jury geeft aan, dat de Anthurium Full Colour ® een succes is bij de mannelijke consument, een moderne simpele vaas. Goed doordacht en niet te duur voor de doelgroep. De lange houdbaarheid is een groot voordeel.

Steeds meer de consument centraal

Jaarlijks worden er honderden noviteiten en concepten geïntroduceerd bij FloraHolland. Dit gebeurt via de klokken maar ook via FloraHolland Connect. Productvernieuwing is een belangrijke kracht van de Nederlandse sierteeltsector. Aanvoerders onderscheiden zich bij hun kopers door noviteiten aan te voeren.

Exporteurs zien met noviteiten steeds kans om hun klanten met iets nieuws te verrassen. Juryvoorzitter Rob Verlinden lichtte toe dat in de noviteiten de consument meer centraal komt te staan. Kwekers zijn minder geneigd om alleen naar het product te kijken en hebben de consument meer in het oog.

Winnaars bij Rob’s Grote Tuinverbouwing op SBS6

Nieuwe bloemen en planten krijgen regelmatig media-aandacht in het bekende televisieprogramma Rob’s Grote Tuinverbouwing van SBS6. Tijdens de jurering op 15 december en de feestelijke finale op 19 januari zijn opnamen gemaakt voor dit televisieprogramma. In de uitzending van Rob’s Grote Tuinverbouwing op 11 februari 2012 zendt SBS6 een compilatie uit van de jurering en de uitreiking van de Glazen Tulp 2012. Meer informatie foto’s zijn te vinden op www.floraholland.com/glazentulp .Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.