Bijgewerkt: 18 mei 2024

Winkelier slaat overvallers van zich af in Aalsmeer

Nieuws -> Politie

Bron: Politie Amsterdam-Amstelland
15-03-2006

Op dinsdagochtend 14 maart 2006 rond kwart voor twaalf werd een winkel in babyartikelen overvallen door twee daders in Aalsmeer. De winkelier kon de beide overvallers verjagen en raakte daarbij gewond. De overvallers verlieten het pand zonder buit maar hebben ook verwondingen opgelopen. Zij zijn voortvluchtig. Het overvallenteam van district Zuid doet onderzoek in de zaak en zoekt getuigen van het misdrijf.

Rond kwart voor twaalf zag de medewerker van de winkel dat twee mannen op een grijze scooter vanuit de Machineweg kwamen aanrijden. Ze stopten voor de zaak en liepen naar binnen. Onmiddellijk trok één van hen een vuurwapen en eiste geld. De medewerker duwde het wapen weg en er ontstond een worsteling. Het slachtoffer kon een slagwapen pakken waarmee hij de overvaller met het vuurwapen hard sloeg. Deze raakte daarbij gewond aan zijn schouder.

De andere overvaller trok een mes en kwam op de winkelier af. Er ontstond ook met hem een worsteling waarbij de messentrekker op het personeelslid instak. Deze raakte gewond aan het gezicht. De berover probeerde de kassa te pakken maar door de worsteling lukte dit niet. Het slachtoffer zag op dat moment kans ook deze overvaller te slaan. Vermoedelijk brak hij daarbij zijn kaak. In de consternatie die ontstond zagen de overvallers kans om zonder buit naar buiten te rennen, op de scooter te stappen en weg te rijden in de richting van de Bosrandweg.

Vanaf dat punt ontbreekt elk spoor. De winkelier werd aan zijn verwonding behandeld. De recherche doet onderzoek in de zaak en vraagt getuigen van de overval of personen die mogelijk meer informatie kunnen verschaffen telefonisch contact met hen op te nemen.

Het overvallenteam van district Zuid is te bereiken
via: 0 9 0 0 – 8 8 4 4 Het signalement luidt als volgt:

Dader 1: Leeftijd ongeveer 22 jaar. lengte ongeveer 1.78 mtr. zwarte helm blauw bomberjack, blauw geblokte sjaal, blauwe spijkerbroek, MOGELIJK LETSEL AAN DE SCHOUDER

Dader 2: Leeftijd ongeveer 22 jaar, lengte ongeveer 1.75 m, zwart gebreide muts, opvallend smal gezicht met grote neus, zwarte leren jas, blauwe spijkerbroek, geblokte sjaal, handschoenen, MOGELIJK GEWOND AAN DE KAAKAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.