Bijgewerkt: 29 maart 2024

Winkelcentrum Westwijk breidt uit

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
08-01-2009

Eind februari 2008 hebben B en W besloten dat ze de kansen voor uitbreiding voor winkelcentrum Westwijk nader gingen onderzoeken.

In de concept-Nota van Uitgangspunten (NvU) is neergelegd dat de ontwikkeling van het winkelcentrum Westwijk een zogenaamd gemakscentrum op gaat leveren. Dit houdt in dat een winkelcentrum ontstaat dat voldoet aan de eisen van de bewoners van de wijk en dat zich kan onderscheiden ten opzichte van haar concurrenten.

Het onderscheid ontstaat door een combinatie van kwaliteit, vers, non-food, diensten horeca, medische en culturele functies, wonen, parkeren, veiligheid en levendigheid in een eigentijds ruimtelijk concept.

Westwijk Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2007)

Westwijkplein met de ingang van het winkelcentrum


Op hoofdlijnen betekent de uitbreiding een toevoeging van het winkelvloeroppervlak met tussen 3.000 m2 en 4.000 m2. Hiermee kan een vernieuwingsslag worden ingezet en wordt voldaan aan de gemeentelijke wens voor een tweede supermarkt.

De invulling is gebaseerd op onderzoek naar hoe de noodzakelijke uitbreiding van de detailhandel kan worden gerealiseerd en (met een consultatieronde van diverse betrokken partijen in het gebied en leden van wijkplatform Westwijk) hoe de samenhang is tussen de verschillende voorzieningen en het winkelcentrum. Daarbij is ook bekeken hoe deze functies elkaar kunnen versterken. Ook is een doel om de kwaliteit van de openbare ruimte in het centrum te verbeteren.

De uitbreiding van detailhandel en herschikking van voorzieningen levert een sociaal veilig en levendig centrumgebied op. Aandacht zal ook worden besteed aan combinaties bij de mogelijkheden van gebruik van ruimten. De ruimtelijke opzet en de functies, van met name de voorzieningen, moeten dit ondersteunen.

De activiteiten van het wijkcentrum krijgen een nieuwe plaats in het centrumgebied. Ook worden woningen toegevoegd in het centrum. In ieder geval 30% van deze woningen zal bestaan uit middeldure huurwoningen. De sportzaal gaat naar de voorzieningenstrook in Westwijk zuidwest en/of zuidoost.

De gemeente organiseert een inloopavond over de NvU. Iedereen kan dan reageren. De gemeenteraad betrekt de inkomende reacties, die verwerkt worden in een Nota van Beantwoording bij de besluitvorming over de NvU. De gemeenteraad besluit naar verwachting in mei 2009.



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.