Bijgewerkt: 19 april 2024

Windows XP en Office 2003 tot 8 april 2014 ondersteund

Nieuws -> Technologie

Bron: Microsoft / Amstelveenweb
08-04-2013

In 2002 introduceerde Microsoft het Support Lifecycle-beleid en op basis van feedback kregen de klanten meer transparantie en voorspelbaarheid tijdens de ondersteuning van hun Microsoft-producten.

Volgens dit beleid met inbegrip van Windows en Office-producten, kregen de klanten een minimum van 10 jaar ondersteuning (5 jaar algemene ondersteuning en 5 jaar uitgebreide ondersteuning) op het ondersteunde servicepack niveau.

De ondersteuning van Service Pack 3 van Windows XP en Office 2003 zal op dinsdag 8 april 2014 eindigen. Als uw organisatie niet de migratie naar een moderner desktopsysteem heeft gestart, dan bent u eigenlijk al te laat. Gebaseerd op de historische klantgegevens kan de implementatie in een bedrijfsomgeving gemiddeld 18 tot en met 32 maanden via een volledige implementatie duren.

compabiliteit Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2013)

Het Windows 8 opstartscherm. Het bureaublad is volgeladen met apps, maar met een druk op de Windows toets, keert u terug naar het 'gewone' bureaublad


In een privé omgeving zal de ingebruikname van een nieuw systeem natuurlijk veel korter duren, omdat er in de meeste huishoudens hoogstens twee computers aanwezig zijn. Maar toch duurt de installatie behoorlijk lang, omdat Microsoft door een zogenaamde Upgrade Assistant het bestaande systeem laat controleren, of uw pc geschikt is voor Windows 8, of Windows 8 Pro.

Het duurt even totdat de Upgrade Assistant zijn werk doet, afhankelijk van de hoeveelheid programma’s op uw computer, maar aan het einde van de rit krijgt u een keurige lijst met programma’s die compatible, of niet compatible zijn met het Windows 8 besturingsysteem.

Dat betekent nog steeds niet, dat deze programma’s niet zullen draaien na de installatie van Windows 8, want als u bijvoorbeeld op een door Microsoft 'afgekeurd' programma in de XP-compatibiliteitsmodus schakelt, dan blijkt dat bijvoorbeeld een programma vanuit 2002 gewoon netjes draait.

Als u een computer heeft met XP en u wilt het bijvoorbeeld met Windows 7 direct upgraden, vraagt het programma een 'clean install'. Dat betekent, dat het installatieprogramma eerst alles van uw computer gaat wissen om daarna met de installatie van het nieuwe OS te kunnen beginnen. Dat betekent: eerst backupen (een reservekopie maken) van de belangrijkste gegevens van deze computer.

Tegenwoordig kosten de externe harddisks met 1-of 2 terabytes niet zo veel geld en via de USB poort kunt u de data daarop snel opslaan en na de installatie van het nieuwe besturingsysteem kan alles weer op de computer teruggezet worden. Dan bent u in ieder geval verzekerd, dat Microsoft het nieuwe systeem nog jarenlang gaat ondersteunen met updates.

comptabiliteit Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2013)

Het schermpje, waar de compabiliteitsmodus van een programma kunt aanpassen


De modus Windows-programmacompatibiliteit gebruiken

Wanneer u de modus Windows-programmacompatibiliteit gebruikt, worden veel van de meest voorkomende problemen, waardoor oudere versies van programma's niet goed werken, (hopelijk) opgelost. Als u een programma probeert te starten en het niet werkt zoals verwacht, is het raadzaam dat u het programma in één van de compatibiliteitsmodi uitvoert. Om programma’s uit te voeren in de modus Windows-programmacompatibiliteit in bijvoorbeeld Microsoft Windows XP, voer dan de volgende stappen uit:

- Klik met de rechtermuisknop op de .exe file van het programma (in C: Program files), dat u wilt corrigeren, dan krijgt u het contextmenu te zien.

- Klik op Eigenschappen.

- Klik op het tabblad compatibiliteit.

- Klik op ‘dit programma in deze compatibiliteitsmodus uitvoeren’ en selecteer in dit geval XP Servicepack 3.

U kunt natuurlijk nog andere instellingen kiezen als in de XP modus het programma niet draait, zoals Windows 95, Windows 98, Windows NT 4 en Windows 2000.

- Klik op toepassen en klik vervolgens op OK.

- Dubbelklik vervolgens op het programma zelf en controleer of het programma opstart, of niet.

Om ervoor te zorgen, dat u alle ondersteunde versies van Windows en Office heeft, moet u nu al beginnen met uw planning en het testen van toepassingen, om onmiddellijk ervoor te zorgen dat u vóór het einde van de ondersteuning op 8 april 2014 met de implementatie van het nieuwe OS (operating systeem) Windows 7, of 8 klaar bent.

In deze dagen met allerlei bedreigingen op het Internet is het zeer belangrijk, dat uw systeem up-to-date is. Computervirussen en de ontelbare malware- en online aanvallen bedreigen de gecomputeriseerde wereld.

Naast de virus- en anti malware scanners op uw computer, bent u aardig op weg om met een veilig en nieuw bestuursysteem verder te computeren, de online wereld verder te ontdekken, of gewoon spelletjes te spelen, want zelfs de meest serieuze computer programmeurs spelen af en toe een computerspelletje, dus waarom u niet?Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.