Bijgewerkt: 19 april 2024

Windows 7 komt

Nieuws -> Technologie

Bron: Mike Nash
15-10-2008

De naam van het volgende Windows besturingssysteem zal Windows 7 heten, schreef Microsoft's Vice President van het Windows product management, Mike Nash op zijn blog op maandag 13 oktober 2008.

“Voor mij is het een van de meest spannende tijden tijdens de introductie van een nieuw product, voordat we het de eerste keer aan de wereld tonen. En de tijd is nu gekomen. En zoals u  waarschijnlijk weet, zijn we begonnen met de ontwikkeling van de volgende versie van het Windows besturingssysteem. Wij hebben altijd gesproken over een codenaam, 'Windows 7'. Nu is het een goed moment, om aan te kondigen, dat we hebben besloten, om officieel de volgende versie van Windows: 'Windows 7' te noemen.

Nash  Amstelveen
(Microsoft - 2007

Mike Nash, Corporate Vice President, Windows Product Management


Het besluit om de naam Windows 7 te gebruiken is eenvoudig. In de loop der jaren hebben we verschillende namen gehanteerd voor Windows. We gebruikten versienummers zoals Windows 3.11, of een jaargetal, zoals Windows 98 of "ambitieus", zoals Windows XP of Windows Vista.”

"Aangezien we niet elk jaar een nieuwe versie van Windows, heeft het gebruiken van een datum geen zin. Ook het bedenken van een totaal nieuwe ambitieus naam, doet het geen recht aan. Wat wij namelijk willen bereiken, is om onze toekomstige aspiraties stevig in Windows Vista geworteld te krijgen. Simpel gezegd, dit is de zevende versie van Windows, dus daarom is het logisch om het "Windows 7" te noemen."- schreef Nash op zijn weblog.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.