Bijgewerkt: 30 november 2022

Willem de Bolster exposeert in Potterie

Nieuws -> Cultuur

Bron: Amstelveens Nieuwsblad
08-12-2005

Keramist Willem de Bolster exposeert tot en met 15 januari 2006 zijn kunstwerken bij potterie/ galerie 'Het Oude Dorp', gelegen aan de Dorpsstraat 29.

Willem de Bolster (1937) volgde aan de Gerrit Rietveld academie de MO lerarenkunstopleiding en was onder andere docent aan de Volksuniversiteit Amstelveen. Veel Amstelveners maakten dan ook de eerste keramiek-schreden bij Willem de Bolster.

De sinds 1997 in kunstminnend Bellingwolde woonachtige keramist heeft in een kleine boerderij met een prachtig stuk natuurgrond, een prima werkomgeving geschapen voor het vervaardigen van zijn keramiek. Willem de Bolster zoekt altijd naar de relatie met de natuur, de harmonie en balans van lijnen en kleurenspel van zijn keramiek.

Tevens is er keramiek te zien Ivan Ank van der Wel, Irene Maas en van Lidy Leegstra. Aquarellen van Pim van der Wel, Astrid Hammond met pasteltekeningen en Anne Leegstra met acrylschilderijen.

De openingstijden van 'Het Oude Dorp' zijn: di. t/m vr. van 10-17.00 uur en za. van 10-16.00 uur. Op telefonische afspraak: 6472403.

Website: Amstelveen Galerie

Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.