Bijgewerkt: 1 oktober 2022

Wild geparkeerde fietsen in het Stadshart Amstelveen

Nieuws -> Stadshart

Bron: Gemeente Amstelveen
16-02-2014

De politie constateert steeds vaker, dat fietsers hun fiets niet goed in de fietsrekken plaatsen in het Stadshart Amstelveen. Fietsen worden zomaar op het plein geparkeerd, of bij een boom. Er is nu een bordje geplaatst bij de boom op Nieuw Loopveld ter hoogte van het Kruitvat en de Hema met de tekst 'Verboden fietsen te plaatsen'.

fietsen Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2014)

Ondanks het plaatsingsverbod, staan er hier voor de winkel van Kruitvat meer dan 10 fietsen op zondagmiddag 16 februari 2014


Door de wild geparkeerde fietsen is het lastig voor blinden en slechtzienden om er langs te lopen. Ook mensen in een rolstoel kunnen er vaak niet langs. Fietsers worden nu nog gewezen op het fout parkeren van hun fiets, maar dat zal niet lang meer duren.

fietsen Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2014)

Het bordje met de tekst 'Verboden fietsen te plaatsen' bij de boom op Nieuw Loopveld wordt waarschijnlijk door de snel parkerende fietsers niet opgemerkt


Binnenkort gaat de politie bekeuringen schrijven en worden de fietsen elders in de omgeving in de fietsenrekken geparkeerd. Daarnaast adviseert de politie u, om de fiets vast te zetten met een extra slot aan het fietsenrek. Dit om diefstal van uw fiets te bemoeilijken en/of te voorkomen.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.