Bijgewerkt: 4 oktober 2023

Wijkconciërges gaan verdwijnen

Nieuws -> Gemeente

Bron: Amstelveens Weekblad
05-12-2007

De wijkconciërge verdwijnt. Als gevolg van een bezuiniging van 82.500 euro die de gemeente aan de Stichting Cardanus heeft opgelegd, waren de conciërges niet meer te handhaven.

Twee van de vier wijkconciërges krijgen een nieuwe rol als bewonersondersteuner voor de wijkplatforms. Voor de andere twee zoekt Cardanus een nieuwe functie. ,,De taak van de wijkconciërge was al sterk verschraald,” zegt Wilma Driessen, teamleider van de wijkconciërges van Cardanus.

,,De gemeente heeft een aantal van hun taken zelf overgenomen, zoals het constateren van bestrating die er niet goed bij ligt en klachten van burgers over zaken die spelen in de woonomgeving.”

Cardanus besloot het roer om te gooien. Als bewonersondersteuner worden de ex-conciërges vanaf 1 januari 2008 ingezet voor bijvoorbeeld het begeleiden van werkgroepen van de platforms bij onderwerpen waarvoor ondersteuning noodzakelijk is. De wijkconciërges zijn vijftien jaar lang actief geweest.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.