Bijgewerkt: 11 juni 2023

Wietplantage ontruimd in Westhove, Amstelveen

Nieuws -> Politie

Bron: Politie Basisteam Amstelveen
13-03-2022

Woensdagochtend 9 maart 2022 is er door het Politie Basisteam Amstelveen een professioneel aangelegde wietplantage aangetroffen en ontmanteld. De wietplantage was aangelegd in een woning in de straat Westhove. Door het uitgraven van de kruipruimte kon er een plantage worden ingericht met ruim 175 planten.

Het politieonderzoek is gestart naar aanleiding van (belangrijke) tips uit de omgeving van de woning. Hierna is verder gekeken naar de inschrijving van bewoners, elektragebruik en opvallende warmte die de woning mogelijk uitstraalde.

Woensdagochtend is de politie de woning binnen gegaan maar troffen daar in eerste instantie niets aan. Na toch duidelijk de geur geroken te hebben zijn ze verder gaan zoeken. De kruipruimte bleek grotendeels te zijn uitgegraven en daar vonden ze uiteindelijk de wietplantage. Zoals u op het filmpje kan zien is er een provisorische stroomvoorziening en verdeling aangelegd inclusief tijdschakelaars. Ook is er water afgetapt om de planten voldoende vochtig te houden. Al met al zijn hier weer duidelijk professionals aan het werk geweest.Een wietplantage is niet onschuldig en kan levensgevaarlijk zijn! Brand, kortsluiting en/of wateroverlast kunnen het gevolg zijn van een wietplantage. Daarnaast zijn wietplantages en zware criminaliteit vaak met elkaar verweven….De politie blijft daarom onderzoek doen naar illegaal aangelegde wietplantages.

Heeft u informatie over de aanwezigheid van een wietplantage, ziet u verdachte bewegingen rondom een woning, waar niemand lijkt te wonen of ziet u aanvoer van aarde of bemestingsmiddelen? Laat het de politie weten, veilig en anoniem, via Meld Misdaad Anoniem.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.