Bijgewerkt: 23 juli 2024

Wietlucht leidt politie naar hennepkwekerij in Amstelveen

Nieuws -> Politie

Bron: Politie NL
12-02-2015

Op maandag 9 februari 2015 heeft de politie een hennepkwekerij met moederplanten opgerold. Eén man is aangehouden op verdenking van bezit, vervaardigen en handel in drugs in Amstelveen. Rond 21.35 uur reed een motoragent in verband met een eerdere melding over de Sint Gotthard in Amstelveen.

Toen hij in de straat reed, rook de agent een sterke marihuanalucht. Hij besloot een onderzoek in te stellen en zag een man met een grote tas uit een huis komen. De man zette de tas in een auto en op dat moment sprak de agent hem aan. Hij verklaarde, dat het om afval ging, maar de agent rook een wietlucht rond de man. In de tas bleek een flinke hoeveelheid gedroogde marihuana te zitten. De agent hield de 46-jarige man aan. Hij verklaarde, dat hij de drugs ging verkopen aan een coffeeshop.Hennepplantage met 'moederplanten'. De aangehouden man rook zo sterk naar wiet, dat de agent besloot een kijkje te nemen in zijn woning, omdat hij het vermoeden had, dat er een hennepplantage zat. Met toestemming van de bewoner doorzocht hij samen met andere agenten het huis. Het vermoeden van de agent werd bevestigd. In de woning trof de politie een in werking zijnde hennepkwekerij aan. Er stonden zes enorme hennepplanten, die gebruikt worden als zogenaamde moederplanten. Van deze planten kunnen per stuk ongeveer vijf kleinere planten gemaakt worden. Ook stond er een flinke hoeveelheid zakken met hennepresten. De politie nam de grote zak met softdrugs in beslag voor het onderzoek. De hennepkwekerij is ontruimd, de planten zijn vernietigd.

Foto Amstelveen
(Foto Politie NL - 2015)

Hennepplantage in Amstelveen


Meld hennepkwekerijen bij de politie. Het is belangrijk om informatie over hennepkwekerijen zo snel mogelijk door te geven aan de politie. Vaak is sprake van diefstal van stroom en dat kan brandgevaarlijke situaties opleveren. De aanwezigheid van hennepgeur, een constant zoemend, of ronkend geluid en beslagen en/of afgeplakte ramen of gordijnen die nooit opengaan, zijn punten die kunnen wijzen op een hennepkwekerij. Meld verdachte situaties via 0900-8844 of bij Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.