Bijgewerkt: 18 mei 2024

Wielerronde door Groene Hart

Nieuws -> Sport

Bron: Amstelveens Weekblad
22-03-2007

Bekende profwielrenners als Leon van Bon, Tom Steels, Maarten den Bakker en Aart Vierhouten doen zondag 25 maart 2007 mee aan de Ronde van het Groene Hart. Aan de wielerwedstrijd, waarvan de route onder meer door De Ronde Venen voert, doen ruim 170 renners uit binnen en buitenland mee.

De 203 kilometer lange wielerronde van Leiden naar Woerden is georganiseerd om aandacht te vragen voor het Groene Hart. Initiatiefnemer is Maarten Kloos, directeur van het Architectuurcentrum Amsterdam. Hij wil meer aandacht voor het Groene Hart, omdat veel Nederlanders dit gebied niet kennen.

 wielerronde Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2006)

Wielrenners tijdens de Wielerronde Amstelveen 2006


De wedstrijd is van begin tot eind via de tv te volgen. De start vindt om 11 uur plaats in Leiden. Rond 13.35 uur komen de renners aan bij Leimuiden en ze rijden vervolgens langs de Westeinder richting Kudelstaart. Daarna gaan ze via de Hoofdweg en de Legmeerdijk naar het kruispunt met de N201 waar ze rond 13.45 uur aankomen. Via de N201 en de Zijdelweg gaan de rijders richting Amstelveen, waar ze rond 13.55 uur de Beneluxbaan opgaan. Die rijden ze vervolgens af richting Amsterdam.

Rond 14.45 uur rijden de renners De Ronde Venen binnen via de N201 bij de viaduct over de A2 bij Vinkeveen, vervolgens rijden ze rond 14.50 uur via de Ir. Enschedeweg (de N212) de poldergemeente weer uit richting finishplaats Woerden. Ter omlijsting van de wielerronde vinden diverse culturele activiteiten in het Groene Hart plaats. Zo worden in de watertoren in Aalsmeer tot en met 25 maart moderne en historische fietsen geëxposeerd.

Verder is daar een expositie over het Groene Hart te bezichtigen. In het gemeentehuis in Mijdrecht is tot 30 maart op werkdagen een expositie te zien met landschapsfoto’s van Maarten Koch. In Vinkeveen is museum De Ronde Venen aan de Herenweg op 25 maart ter gelegenheid van de wielerronde geopend van 14 tot 17 uur.


Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.