Bijgewerkt: 18 mei 2024

Wethouders vanwege procedures onder vuur

Nieuws -> Gemeente

Bron: Amstelveens Nieuwsblad
21-12-2006

Door Henk Godthelp
Henk Godthelp Amstelveen

De laatste raadsvergadering van dit jaar leidde tot aantal (procedurele) confrontaties tussen de (oppositiepartijen en enkele wethouders.) Veel van de wrevel bij de raadsleden is terug te voeren op de (nog) gebrekkige dossierkennis van de dagelijks bestuurders. Wethouder Yeter Tan lag het meest onder vuur.

Wethouder Joss Tabak (VVD) botste woensdagavond onder meer met BBA'er David de Jong en GroenLinks-fractie-voorzitter Sander Mager over de sneltramverbinding met Amsterdam, wethouder Frans Hellendall (VVD) met CDA-fractievoorzitter Ben Jonker over het krediet voor een nieuw bedrijfsgebouw aan Escapade en wethouder Yeter Tan (PvdA) met Groenlinks'er Paul Regouin over de noodhuisvesting aan Pandora.

Regouin Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2006)

GroenLinks raadslid Paul RegouinHellendall, die Jonker niet kon overtuigen van de status van één miljoen euro in het voorstel, en in mindere mate Tabak, die matig op de hoogte bleek van de stand van zaken rond de Noord/Zuidlijn en maar moeizaam wegkwam met formuleringen als „dit college gaat niet voor verslechtering", leden betrekkelijk weinig schade.

Hellendall Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2006)

Wethouder Frans Hellendall


Voor het debat tussen Tan en Regouin lag dat anders. De toon was scherper en de wethouder raakte gaandeweg haar antwoord verstrikt in „theoretische exercities." Vooral toen ze zich verdedigde door planning van financiering te scheiden gaf ze indirect toe de regie kwijt te zijn geweest. Omdat het resultaat bevredigend was deed Regouin er het zwijgen toe.


 Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.