Bijgewerkt: 3 december 2022

Wethouders bezochten het Stadshart Amstelveen

Nieuws -> Stadshart

Bron: Gemeente Amstelveen
09-09-2021

Donderdag 2 september 2021 brachten wethouders Herbert Raat (VVD) en Floor Gordon (D66) een bezoek aan het Stadshart Amstelveen. Hier gingen zij in gesprek met verschillende belanghebbenden over de laatste ontwikkelingen. Het bezoek was aan de bewonersgroep Belangenvereniging Meander bewoners (BVMB), Stadshart Amstelveen eigenaar Unibail-Rodamco Westfield, winkeliersvereniging VCP en enkele horeca ondernemers.

Bij de Belangen Vereniging Meanderbewoners spraken de wethouders met voorzitter Klaas Jan Bruintjes, Henry Goudsmit en Margriet Daflaar. De vereniging heeft ideeën om de appartementencomplexen te verduurzamen en hield hierover recent een enquête onder de bewoners. De uitkomst hiervan wordt binnenkort aan de gemeente gepresenteerd. Ook deelden de bewoners hun zorgen over de hoeveelheid kamergewijze verhuur.

Foto Amstelveen
(Foto Gemeente Amstelveenweb.com - 2021)

Wethouders Herbert Raat en Floor Gordon in gesprek met het team van Unibail-Rodamco Westfield: Eduard Helwig hoofd Winkelcentrum Management, Bart van Twillert country manager, Sigrid Verleun senior development manager tijdens hun werkbezoek op 2 september 2021 aan het Stadshart Amstelveen


De wethouders liepen ook een rondje door het winkelgebied met Bart van Twillert, Sigrid Verleun en Eduard Helwig van Unibail-Rodamco Westfield, de eigenaar van Stadshart Amstelveen. Hier lieten de medewerkers van Unibail-Rodamco Westfield zien op welke plekken volgens hen veranderingen noodzakelijk zijn. Wethouder Herbert Raat: 'Wij zien als gemeente ook dat sommige delen van het winkelgebied hard aan vernieuwing toe zijn. Hierover zijn en blijven we in contact met Unibail-Rodamco Westfield.'

Winkeliersvereniging VCP. Met Gaby Galstaun en Cees Veldt van de winkeliersvereniging sprak de gemeente ook over de toekomst van het Stadshart. Belangrijk onderwerp van gesprek was de huidige en de te verwachten leegstand van winkels.

De middag eindigde met horeca ondernemers Daan Kroone, Hans Gort, Gaby Galstaun en Vikram Sharma. De ondernemers gaven aan de tijdelijke uitbreiding van de terrassen graag ook in de toekomst in stand te willen houden. Daarnaast willen ze graag in overleg blijven over de mogelijke uitbreidingen van het aantal horecazaken. 'We hebben beiden regelmatig contact met verschillende partijen in het Stadshart. Vóór corona gingen we regelmatig bij verschillende betrokkenen op bezoek en dat was lange tijd niet mogelijk. Wij kijken terug op een geslaagd bezoek op locatie, waarbij we goede gesprekken gevoerd hebben over actuele kansen en bedreigingen voor het Stadshart. Ons gezamenlijke doel is een levendig, gezond en aantrekkelijk gebied' - aldus Floor Gordon wethouder Economische Zaken en Ruimtelijke Ontwikkeling.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.