Bijgewerkt: 19 mei 2024

Wethouders bezochten Erik Wiersema de beoogd stadsbouwmeester van Amstelveen

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
21-03-2023

Floor Gordon (D66) wethouder Milieu en Herbert Raat (VVD) wethouder Welstand hebben met Bert Winthorst gemeentesecretaris Erik Wiersema de beoogd stadsbouwmeester van Amstelveen op 20 maart 2023 bezocht in het Calvijn College in Amsterdam. De heer Wiersema is de architect van het gebouw en kregen ze door hem een rondleiding.

Foto Amstelveen
(Foto Gemeente Amstelveen - 2023)

Floor Gordon (D66) wethouder Milieu, Bert Winthorst gemeentesecretaris en Herbert Raat (VVD) wethouder Welstand met Erik Wiersema de beoogd stadsbouwmeester van Amstelveen op 20 maart 2023 tijdens de rondleiding in het Calvijn College in Amsterdam

Architect Erik Wiersema is de opvolger van architect ir. Marijn Schenk die sinds 1 januari 2017 werd aangesteld. De taak van de stadsbouwmeester is om het college B en W advies te geven over de ontwikkelingen op zowel korte als op lange termijn. De stadsbouwmeester adviseert de gemeente bij het opstellen van een visie voor de ruimtelijke ontwikkeling van Amstelveen en is adviseur bij grote projecten bij stedenbouwkundige en architectonische vraagstukken. Daarnaast houdt hij tweewekelijks spreekuur, waarin hij adviezen opstelt bij vergunningsaanvragen in gebieden met een bijzonder welstandsregime.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.